in

Afrika eist meer geld van de EU en de opname van migranten – Von der Leyen zegt “krachtige ondersteuning” toe

Tijdens haar eerste buitenlandbezoek als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie heeft Ursula vandaag in Ethiopië het Afrikaanse continent  de krachtige ondersteuning van toegezegd.

zou voor de EU “meer dan alleen maar een buurman” zijn, zei von der Leyen na een ontmoeting met de voorzitter van de Afrikaanse Unie (AU), Moussa Faki Mahamat. Uit EU-kringen was te horen dat de EU met Ethiopië verdragen met een volume van € 170 miljoen ondertekende.

“Ik hoop dat mijn bezoek bij de Afrikaanse Unie een krachtige politieke boodschap kan uitzenden, omdat het Afrikaanse continent en de Afrikaanse Unie van betekenis zijn voor de Europese Unie en de Europese Commissie”, zei von der Leyen na de ontmoeting met Faki.

De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, die de strijd tegen de klimaatverandering tot prioriteit wil maken, zei dat ze ook op dit gebied mogelijkheden tot samenwerking met Afrika zou zien. “U hier in Afrika begrijpt de klimaatverandering beter dan wie van ons dan ook”, zei von der Leyen.

Bij de gesprekken in de hoofdvestiging van de AU in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba ging het ook om migratie en veiligheidsvragen. “Ik ben hier niet om een of ander groot plan voor Afrika voor te leggen”, zei de voormalige Duitse minister van Defensie. “Ik ben hier vooral om te luisteren.” Ze zou “niet alle antwoorden op deze uitdagingen hebben”, ze zou “er echter van overtuigd zijn dat we samen antwoorden kunnen vinden.”

Faki op zijn beurt eiste een grotere internationale mobilisering in de strijd tegen bedreigingen van de veiligheid, waaronder het terrorisme.

Aansluitend had von der Leyen een ontmoeting met de Ethiopische minister-president Abiy Ahmed, die dit jaar met de Nobelprijs voor de Vrede werd onderscheiden. Von der Leyen feliciteerde Abiy met de onderscheiding: “Ik denk dat Ethiopië het hele continent hoop gegeven heeft”, zei ze. “Ik wil dat u weet dat wij aan uw zijde staan.”

Abiy sprak zijn dank uit voor de ondersteuning van de EU, zei echter op meer financiële hulp voor economische hervormingen te hopen. “Wij verlangen nog steeds meer financiële ondersteuning, want we zijn ambitieus”, zei de minister-president.

Zoals uit EU-kringen te horen was, ondertekenden de EU en Ethiopië verdragen met een volume van € 170 miljoen. Daarvan dienen € 100 miljoen naar het verkeerswezen en de te gaan, € 50 miljoen naar de gezondheidszorg, € 10 miljoen naar het creëren van nieuwe en € 10 miljoen voor de volgend jaar plaatsvindende verkiezingen.

Na de ontmoeting met Abiy wilde von der Leyen nog met de Ethiopische presidente Sahle-Worke Zewde bijeenkomen, de eerste vrouw in deze functie.

Von der Leyen was afgelopen zondag met een maand vertraging aan haar taak begonnen. De betrekkingen van de EU met de Afrikaanse staten zijn een prioriteit van de nieuwe Europese Commissie. Von der Leyen streeft derhalve naar een “partnerschap op ooghoogte” om Afrika bij de “ontwikkeling en invoering van eigen oplossingen” te …

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Load of crap !!!!
1 jaar geleden

What a load of crap …..

Fat AlDeal
1 jaar geleden

Ha ha ha…. nog meer EU & tussen de regels door dreigen met nog meer migranten….
en dit van t continent dat openlijk vrijt met China, grondstoffen ten overvloede heeft…. maar helaas een stel criminele luei Afrikaners die de nomaden onderdrukken en besturen… Ja, die geldt Bijna voor t hele continent, dus ook Marokko, Tunesië, Zuid Afrika, Eritrea, Nigeria, Mali, Libië …. om maar een paar prutsers te noemen.
Er zijn al miljarden heen & met welk resultaat??
Laat ze 170M € in de west Europese gezondheidszorg stoppen …. en alle Afrikanen die hier niet thuis horen, meteen terugsturen…
En geld sturen is het laatste wat helpt: stuur er mensen heen die de Afrikaners leert hoe een weg moet bouwen, water te beheersen, zorg op te zetten & zich aan regels te houden……

EU=EUSSR=NWO=1984=NOOIT
1 jaar geleden

De EU wordt geregeerd door banken (ECB) en multinationals.
Timmermans en Van Leyen zijn niet meer dan domme trekpoppen die zich laten gebruiken voor een goed salaris. Het EU parlement is niet meer dan een extreem duur kippenhok.

De burgers zijn meer dan ontevreden over de niet- democratische EU in Brussel.
Maar dat weer houdt de EU er niet van om mooi weer te spelen in Afrika. Een spel voor de buhne. Blijkbaar hebben de banken en corporaties behoefte aan contacten in Afrika. Het zal wel om mineralen en metalen gaan …..

De rijken zijn de afgelopen 20 jaar veel rijker geworden terwijl alles en iedereen die werkt er op achteruit is gegaan. Het is de hoogste tijd dat burger meer in actie komen tegen de EU. Elk jaar langer gewacht is een verloren jaar …..

NATO is zo goed als dood. Nu de EU nog !!!

Stop de EU als het leven van je kinderen je lief is
1 jaar geleden

De halve Afrika bevolking loopt inmiddels in de EU op kosten van de EU burgers …. En van Leyen gaat nog even wat geld brengen omdat het zo zielig is voor de rest die er nog loopt.
Van Leyen lijkt wel op Sinterklaas met erg veel Zwarte Pieten om zich heen ….

De hele EU is een grote farce en het is de hoogste tijd dat burgers een eind maken aan deze gekte !!!!
Het wordt tijd voor een grote burgeractie want dit gaat zo niet langer.

Plofkraken als excuus voor cashloze samenleving?

Nederlanders zien eindelijk de onrust, zorgen om maatschappelijke problemen