in , , ,

Het Duitse leger traint voor burgeroorlog-scenario’s in eigen land

TheHilaryClark / Pixabay

Het Duitse leger heeft onder minister van Defensie Ursula von der Leyen (CDU) een onherstelbaar reputatieverlies opgelopen. Steeds meer deskundigen betwijfelen of het Duitse leger in geval van een crisis überhaupt nog in staat is Duitsland en zijn burgers te verdedigen. Terwijl de VS en de NAVO aandringen op meer operaties, stelt de Europese commissie paramilitaire troepen op en traint het Duitse leger -scenario’s in eigen land.

In de “Spiegel”-bestseller “De destabilisering van Duitsland – Het verlies van de binnenlandse en buitenlandse veiligheid” wordt de vernietiging van het Duitse leger uitvoerig bewezen.

Zoals bekend begint de vis bij de kop te stinken, zegt een bekende spreuk. En het hoofd van het Duitse leger is nu al meer dan 5 jaar Ursula von der Leyen. Het Duitse leger is kapot, niet inzetbaar en staat op het punt om een pijnlijk lachertje te worden. De politieke verantwoordelijkheid voor deze grootste denkbare ongeluk betreffende de veiligheid dragen Merkel en de onbekwame minister van Defensie. Ursula von der Leyen behoort tot de intieme kring ja-zeggers van de bondskanselier; dit is tegenwoordig voldoende om een van de belangrijkste ministersposten van de republiek te krijgen. En dus bepaalde von der Leyen bij haar ambtsaanvaarding haar prioriteiten geheel in de zin van Merkel.

Merkel en von der Leyen vernietigen het Duitse leger

Het eerste initiatief waarmee von der Leyen opviel, bestond er niet in de inzetbaarheid van het leger te verbeteren, maar mevrouw de minister was van plan de kinderverzorging in de kazernes uit te breiden en dag-moeders aan te stellen. Ook moesten de kazernes een andere kleur krijgen. Dat het plan van de minister “roze i.p.v. camouflagevlek” luidde, is weliswaar niet overgeleverd, daarna ging ze echter naadloos verder met haar witboek. De oorlogvoerende parachutisten in het verre en in Mali kregen bijvoorbeeld geen betere uitrusting of een op de praktijk gerichte verdere opleiding; in plaats daarvan lag het nadrukkelijk zwaartepunt van de CDU-vrouw op “Diversity Management” en “interculturele competentie en meertaligheid”. Het Duitse leger zou bovendien meer migranten, meer mensen met een migratieachtergrond en meer mensen met verschillende seksuele oriëntering moeten opnemen.

Het “Diversity Management” betekent voor de beroepssoldaten heel concreet minder oefeningen en minder schiettraining, daarvoor in de plaats komen dan moskeebezoek en nieuwe theoretische leer-inhouden: “Filosofie en de leermethodes van de islam”, heet het nieuwe verplichte programma. Het islamseminarie wordt graag ook in moskeeën gehouden, uiteraard op sokken. Ondertussen wordt het aandeel van de moslims binnen het Duitse leger op over de 2000 man geschat. En dat ondanks indringende waarschuwingen, volgens welke de “Islamitische Staat” zijn aanhangers doelbewust heeft opgeroepen om zich bij het leger op te laten leiden in het gebruik van wapens en explosieven. Tot nu toe heeft de militaire inlichtingendienst (MAD) tachtig Allah-krijgers binnen het leger ontmaskerd, van nog eens 29 voormalige militairen is bekend dat ze naar Syrië vertrokken zijn om zich aan te sluiten bij radicaalislamitische terreurorganisaties.

Het niet officieel geregistreerde aantal zou in beide gevallen wel eens duidelijk groter kunnen zijn.

Zo waarschuwt ook de president van de MAD, Christof Gramm, indringend: “We zien het risico dat het Duitse leger als het opleidingskamp voor gewelddadige ´islamisten´ misbruikt kan worden.”

Voor Ursula von der Leyen zijn deze verontrustende achtergronden vanzelfsprekend geen enkele reden om haar politiek correcte focus op minderheden gewoon voort te zetten.

Het Duitse leger werft nu buitenlanders en voortijdige schoolverlaters aan

Niet in de laatste plaats vanwege het catastrofale beeld dat het Duitse leger op dit moment afgeeft, beschikt het over een enorm rekruteringsprobleem. In februari 2018 beschikte het leger over 170.000 beroeps- en kort verband soldaten. Zodoende is het een van de kleinste Duitse legers ooit, en dat in tijden van steeds dichterbij komende crises en oorlogen. Aan de geldende bovengrens van 1777.000 soldaten kan de minister van Defensie niet meer voldoen. Deze misère zal in de nabije toekomst nog erger worden. Het personeel is verouderd, tot 2030 zal ongeveer de helft van alle actieve militairen en ambtenaren de pensioengerechtigde leeftijd bereiken.

Op het ministerie van Defensie werd onder von der Leyen een vertrouwelijk, uit 30 pagina’s bestaand document opgesteld genaamd “Personeelsstrategie van het Duitse leger”, dat gericht is op een radicale reorganisatie van het leger en duidelijk bestaande wetten overtreedt. Zo staat er in paragraaf 7 van de soldaten-wet:

“De soldaat heeft de plicht om de Bondsrepubliek Duitsland trouw te dienen en het recht en de vrijheid van het Duitse volk dapper te verdedigen.”

Ook niet iedereen kan soldaat worden in het Duitse leger, want in paragraaf 37 is vastgelegd dat op grond van de speciale relatie van trouw tussen staat en soldaat het Duitse staatsburgerschap dwingend is voorgeschreven. Tot nu toe, moet men daar beperkend aan toevoegen. Totdat Merkel en von der Leyen er blijkbaar niet alleen mee begonnen een -leger op te bouwen, maar ook binnen het Duitse leger Duitse soldaten voor buitenlanders begon te vervangen. Von der Leyen wil doelgericht EU-buitenlanders voor het Duitse leger rekruteren; dit zou “een krachtig signaal voor een Europees perspectief zijn”, probeert ze het breken van de wet en de traditie te motiveren. Dat spreekt niet alleen de voorzitter van de Duitse legervereniging, luitenant-kolonel André Wüstner, energiek tegen: “Juist de identiteit van de soldaat heeft een enorme nationale profilering – ondanks het Europese waardesysteem.”

Het blijft te vrezen dat naar deze indringende waarschuwingen niet geluisterd zal worden in politiek Berlijn. Maar daarmee niet genoeg: in het document wordt aangekondigd om in de toekomst ook zijinstromers en voortijdige schoolverlaters zonder diploma te rekruteren voor het Duitse leger.  Daartoe zullen, zoals al is gebeurd bij de , de kwaliteitsstandaards enorm verlaagd worden. Een eerste maatregel zal erin bestaan om “de wettelijke en loopbaan-juridische voorwaarden te scheppen” – zo wordt het optreden in ambtelijk Duits beschreven.

Het Duitse leger en de politie trainen burgeroorlog-scenario’s in eigen land

Terwijl de Duitse regering openlijk over een zogenaamde dalende criminaliteit en een stabiele veiligheidssituatie fantaseert, bereidt de Merkel-regering zich in het geheim al lang voor op een binnenlandse crisis. In de buurt van Magdeburg werd daarom modernste gevechtsstad van Europa gebouwd. De regering probeerde de reële kosten van meer dan € 1 miljard voor de bevolking geheim te houden. Het gigantische oorlogstoneel met 520 gebouwen lijkt precies op een Duitse stad – met een apotheek, een raadhuis, supermarkt en een binnenstad met smalle straatjes. In totaal beslaat het oefenterrein een oppervlakte van 240 km². Daar staat een complete Duitse stad met sportterrein en stadion, woonhuizen en straten met een totale lengte van 16 kilometer.

Er werd zelfs een rivierbedding aangelegd. Het vliegveld, een stuk autosnelweg en een industriegebied met een - en elektriciteitscentrale completeren de kopie van een westerse stad. De omvang is indrukwekkend. De naam van de gevechtsstad is Schnöggersburg (video!).

Tegen jarenlange bekendmakingen van de Duitse regering in wordt het gebruik van de gevechtsstad ook door politie-eenheden gepland, die daar niets minder trainen dan het neerslaan van op burgeroorlog gelijkende onlusten in grote Duitse steden. Met het oog op de actuele massa’s “vluchtelingen”, de splijting van de samenleving, het geweld door linkse en rechtse extremisten evenals geheime documenten van Duitse veiligheidsinstanties, waarin voor sociale geschillen en een oncontroleerbare burgeroorlog in Duitsland wordt gewaarschuwd, bevat de ingebruikneming een angstaanjagende realiteit. Want het Duitse leger wil de gevechtsstad ook nadrukkelijk gebruiken voor scenario’s van huis-aan-huis-gevechten in Duitsland.

De Duitse regering bevestigde een desbetreffende interpellatie en verwijst naar de defensiepolitieke richtlijnen, die de “Heemschut – d.w.z. defensietaken op Duits grondgebied en hulp in geval van natuurcatastrofes en zware ongelukken, ter bescherming van kritieke infrastructuur en bij binnenlandse noodtoestand” – nadrukkelijk als taken van het Duitse leger benoemen.

Zodoende bereidt de Duitse regering heel openlijk een inzet van het Duitse leger in eigen land voor om op burgeroorlog gelijkende onlusten neer te slaan.

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Peiling: Nederland wil van Rutte af!

Overheid blijft maar blunderen met ict: Veiliginternetten.nl onveilig door verlopen certificaat