in ,

Ultralinks Europees Parlement kaapt Corona voor groene waanzin: 37% coronafonds MOET naar klimaatdoelstellingen

749897530 bae75ebeda climatechange

Vandaag gaat het Europees Parlement stemmen over het beruchte coronafonds. Het grootste fonds uit de geschiedenis van de EU waar maar liefst 750 miljard euro ingepompt wordt.

Meer dan 300 miljard euro zal bestaan uit subsidies, die overigens ook moeten worden gebruikt voor investeringen in duurzaamheidsprojecten.

Er was vorig jaar nog veel gedoe over dit coronafonds. Ook Nederland hield lang haar poot stijf: het fonds zou veel te veel geld kosten en de regels omtrent de geldpot waren te soepel.

Uiteindelijk ging Nederland alsnog braaf overstag, zoals we dat onder Rutte altijd wel doen.

Niet geheel verrassend: Italië en Spanje zullen het meeste geld ontvangen, zoals altijd eigenlijk. Ook meldt RTL Nieuws een interessant detail: 37% van de uitgaven moeten besteed worden aan klimaatmaatregelen.

Waarmee het coronafonds eerder lijkt op een veredeld klimaatfonds dat landen stimuleert in de zogeheten ‘energietransitie.’ Een transitie die Europa dus honderden miljarden gaat kosten. Wat de economische gevolgen zullen zijn is nog onduidelijk.

Veel Europese landen, waaronder ook Nederland, hebben harde klappen mogen ontvangen door de coronacrisis. Voorlopig is deze crisis nog niet over, maar we pompen nu dus al wel miljarden in duurzame …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ef7c346988b7733f 640 depressie

Zorginstituut: Neem snelwerkende neusspray die helpt bij een ernstige depressie op in basispakket

greta

Greta Thunberg onthulde per ongeluk dat ze slechts een marionet is en wordt nu strafrechtelijk onderzocht in India