in , , ,

Uw pensioen blijft onder vuur liggen, ondanks uitspraak Europees Hof van Justitie

Wie aan de Nederlandse pensioengelden komt, ondermijnt het recht op privé-eigendom. Dat volgt uit een uitspraak vorige week door het Europees Hof van in .

De uitspraak bevestigt bovendien het standpunt van Cultuur onder Vuur, dat al sinds 2017 de dreigende onteigening van de Nederlandse pensioengelden aan de orde stelt.

Dát die dreiging reëel is, bevestigde eerder dit jaar al de voorzitster van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfond, Corien Wortmann-Cool.

“Ik weet dat buitenlandse partijen de Nederlandse pensioenmarkt als een strooppot zien waarvan ze grote delen willen inpikken”, zei ze in gesprek met de Vlaamse krant De Tijd.

“Dat mogen we niet laten gebeuren.”

Privébezit

Cultuur onder Vuur heeft zich steeds op het standpunt gesteld dat een de gegarandeerde moet blijven voor onze oudedagsvoorziening, Het pensioen is gebaseerd op “uitgesteld loon” en komt daarom alleen en uitsluitend toe aan de Nederlander die het heeft opgebouwd.

“Uitgesteld loon” is “uitgesteld privébezit”.

Een pensioenaanspraak is een eigendomsrecht. Iedere andere bestemming voor pensioengelden is dus diefstal.

Geldnood

De Nederlandse pensioenpot is een astronomisch bedrag van 1600 miljard. Dat vormt voor armlastige overheden een grote verleiding. Niet alleen voor Nederlandse, maar ook voor Europese overheden, om maar te zwijgen van ….

Lees verder bij de bron: Cultuur onder Vuur


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kabinet huiverig voor avondklok vanwege Tweede Wereldoorlog

Blackrock-tribunaal: Blackrock onteigenen – maar hoe?