in , ,

Varoufakis: ‘Griekenland wordt één groot concentratiekamp voor vluchtelingen’

De vluchtelingencrisis is ‘de manifestering van de desintegratie van de Europese Unie.’ Dat heeft Yanis Varoufakis, de niet onbesproken ex-minister van Financiën van Griekenland, gezegd op de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Volgens hem dreigt de Europese onhandigheid waarmee de crisis wordt aangepakt van Turkije en Griekenland ‘één groot concentratiekamp voor onschuldige vluchtelingen’ te maken.

Volgens Varoufakis, die in 2015 een aantal maanden in de regering Tsipras diende, is Europa rijk genoeg om de influx van immigranten die voor de chaos in Syrië vluchten in goede banen te leiden.

De verloren eer van de EU

“De EU zou een ware unie moeten zijn met grenzen die op een menselijke manier worden bewaakt,’ zei Varoufakis:

‘Wanneer iemand aan je deur klopt en die mens is beschoten, zijn kinderen zijn dorstig en hongerig of stervende, dan doe je gewoon je deur open.’

Dat de EU woensdag besliste geld voor de vluchtelingen vrij te maken noemde Varoufakis een goede zaak: ‘Maar de verloren eer van de Europese Unie koop je er niet mee terug.’

Lees verder bij de Bron: Express [NL]

Schäuble: migranten geen smoes voor Athene

Griekenland staat onder druk door de voortslepende vluchtelingencrisis, maar het land moet dat niet als voorwendsel gebruiken om bezuinigingen en hervormingen die door de internationale geldschieters worden geëist niet door te voeren.

,,Ik weet hoe fragiel de situatie in Griekenland is door de toevoeging van de vluchtelingencrisis. Griekenland heeft er echter belang bij om de migratiecrisis niet te gebruiken om zich niet aan de gemaakte afspraken te houden”, aldus Schäuble.

Veel vluchtelingen die naar Europa trekken maken vanuit Turkije met bootjes de oversteek naar een van de Griekse eilanden.

Het land kan de enorme druk niet aan.

Lees verder bij de Bron: Europa Nu

Photo by vintagedept


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Djuul
4 jaren geleden

…de niet onbesproken ex-minister.. Niet onbesproken , waar haalt u dat , Van Proto Thema, één van de krantjes van één van de oligarchen die Varoufakis kapot willen? Omdat hij een visie heeft die verschilt van de andere loopjongens van Schaüble? Omdat hij zich vestimentair niet kleedt zoals die andere pinokio’s ? De man is prof economie én Griek. Hij zal dus wel beter weten hoe de Griekse vork aan de steel zit dan al die buitenlandse cijferaars die enkel de belangen van de ECB, het IMF en consoorten verdedigen. Een beetje objectiviteit graag !

De kille saneerder Staats Van Rijn regelt fatsoenlijke thuiszorg in wet

Nog veel meer vertrouwelijke patiëntendossiers in handen van gevangenen