in , , ,

Net op tijd voor komende “vluchtelingengolf”: Europese Commissie eist einde van binnengrenscontrole

Dat de EU-bonzen in Brussel kwaad in hun schild voeren en Europa voorgoed “binnenste buiten” willen keren, is al lang geen gerucht meer en daarom moet je het ook zo zien dat zij uitgerekend nu, vlak voor het moment dat er nog een grotere vluchtelingengolf op het sowieso maatschappelijk kapotte continent afrolt, opnieuw de schuurdeuren willen openen:

De roept meerdere EU-landen, waaronder ook Duitsland, op om de controle van de binnengrenzen zo snel mogelijk te beëindigen en zodoende na vier jaar weer vrijheid van reizen in de Schengen-zone te garanderen.

“Het wezen van het Schengen-systeem is nu precies de afwezigheid van interne grenscontroles”, zei de verantwoordelijke eurocommissaris Dimitris Avramopoulos tegenover de “Welt am Sonntag”.

“Ik begrijp dat er bezwaren bestaan met betrekking tot de veiligheid en de illegale migratie. Maar deze bezwaren kunnen ook met alternatieve maatregelen tegengegaan worden, waartoe bijvoorbeeld extra politiecontroles en een grensoverschrijdende samenwerking behoren”, zei de eurocommissaris verder.

Achtergrond: deze week hadden Denemarken en Oostenrijk een verlenging van de grenscontroles aan de grenzen met respectievelijk Hongarije en Slovenië aangekondigd. Denemarken kondigde bovendien aan om midden november zelfs nieuwe grenscontroles naar Zweden in te voeren.

Eind september al had zijn controles naar Oostenrijk met zes maanden verlengd. Ook houdt vast aan controles. De landen hadden wegens de en het terreurgevaar de grenscontroles in het jaar 2015 respectievelijk begin 2016 ingevoerd.

Tot de Schengen-zone behoren 26 Europese landen. Volgens Avramopoulos houden op dit moment zes Schengen-landen interne grenscontroles (behalve Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en ook Noorwegen en Zweden).

Hij noemde de vrijheid van het vrije verkeer van goederen en personen in de Schengen-zone een van de “grootste en meest merkbare verworvenheden van de Europese integratie”.

Tegelijkertijd riep de eurocommissaris uit Griekenland de betrokken landen vier ja na de invoering van de controles op om anders te gaan denken: ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
2 jaren geleden

Is maar 1 antwoord op:NEXIT!Met spoed!Als nu nog iemand twijfelt aan de kwaadaardige intenties van Brussel,dan weet ik het ook niet meer!

Wilma De Jong-Schobbe
2 jaren geleden

Grenzen hermetisch op slot en de EU opdoeken. De Nexit is een eerste vereiste. Ze willen ons koste wat het kost vernietigen. Oppakken die criminelen en voor een volksgericht met de bijbehorende straffen.

Vermoedens wederom bevestigd: slechts 13 van 750 illegalen keren terug naar eigen land

Met hulp van IMF worden landen leeggeroofd, nu is Equador aan de beurt