in , , ,

Duitse minister waarschuwt: “Grotere vluchtelingencrisis dan in 2015”

moving migrants

Horst Seehofer (CSU), de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, wil een nieuwe grote vluchtelingencrisis vermijden. Daarom doet hij een oproep aan de Europese Unie.

Indien er niets gebeurt, zegt hij, kan de crisis nog groter worden dan vier jaar geleden.

Seehofer vraagt de EU meer bepaald om de steun aan Turkije te vergroten. Sinds de oorlog in Syrië zijn miljoenen vluchtelingen dat land binnengekomen. “Turkije doet veel om vluchtelingen te verwelkomen”, zegt hij in een interview met Welt.

“Dat is ook in ons belang, maar het is duidelijk dat we de toekomst niet kunnen aanpakken met de middelen van het verleden.”

In 2016 keurde de Europese Unie een pakket van 6 miljard euro goed om Turkije te ondersteunen in de opvang van vluchtelingen.

In ruil zou de Turkse regering alle vluchtelingen en migranten die illegaal naar de Griekse eilanden proberen te vertrekken, terugnemen. Het volledige bedrag van 6 miljard euro werd echter nog niet volledig toegewezen of uitbetaald.

De EU verwijt Turkije dan ook dat het zich niet correct aan de deal houdt.

Lees verder bij de bron: sceptr.net

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
klikken 1570355193

Nederland is een klikland, wat zegt dat over ons?

vaccin 1564687330

Griepprik 2019-2020: nu al totaal zinloos, door selectie van verkeerde virussoorten