in , , ,

Duitse minister waarschuwt: “Grotere vluchtelingencrisis dan in 2015”

Horst Seehofer (CSU), de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, wil een nieuwe grote vermijden. Daarom doet hij een oproep aan de .

Indien er niets gebeurt, zegt hij, kan de nog groter worden dan vier jaar geleden.

Seehofer vraagt de meer bepaald om de steun aan Turkije te vergroten. Sinds de oorlog in zijn miljoenen vluchtelingen dat land binnengekomen. “Turkije doet veel om vluchtelingen te verwelkomen”, zegt hij in een interview met Welt.

“Dat is ook in ons belang, maar het is duidelijk dat we de toekomst niet kunnen aanpakken met de middelen van het verleden.”

In 2016 keurde de Europese Unie een pakket van 6 miljard goed om Turkije te ondersteunen in de opvang van vluchtelingen.

In ruil zou de Turkse regering alle vluchtelingen en die illegaal naar de Griekse eilanden proberen te vertrekken, terugnemen. Het volledige bedrag van 6 miljard euro werd echter nog niet volledig toegewezen of uitbetaald.

De EU verwijt Turkije dan ook dat het zich niet correct aan de deal houdt.

Lees verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland is een klikland, wat zegt dat over ons?

Griepprik 2019-2020: nu al totaal zinloos, door selectie van verkeerde virussoorten