in , , ,

Duitse minister waarschuwt: “Grotere vluchtelingencrisis dan in 2015”

Horst Seehofer (CSU), de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, wil een nieuwe grote vluchtelingencrisis vermijden. Daarom doet hij een oproep aan de Europese Unie.

Indien er niets gebeurt, zegt hij, kan de crisis nog groter worden dan vier jaar geleden.

Seehofer vraagt de EU meer bepaald om de steun aan Turkije te vergroten. Sinds de oorlog in Syrië zijn miljoenen vluchtelingen dat land binnengekomen. “Turkije doet veel om vluchtelingen te verwelkomen”, zegt hij in een interview met Welt.

“Dat is ook in ons belang, maar het is duidelijk dat we de toekomst niet kunnen aanpakken met de middelen van het verleden.”

In 2016 keurde de Europese Unie een pakket van 6 miljard euro goed om Turkije te ondersteunen in de opvang van vluchtelingen.

In ruil zou de Turkse regering alle vluchtelingen en migranten die illegaal naar de Griekse eilanden proberen te vertrekken, terugnemen. Het volledige bedrag van 6 miljard euro werd echter nog niet volledig toegewezen of uitbetaald.

De EU verwijt Turkije dan ook dat het zich niet correct aan de deal houdt.

Lees verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Waarom zou de EU überhaupt deze mensen moeten toelaten? Daarvoor heeft de EU Turkije helemaal niet nodig en hoeft zij ook geen 6 miljard euro neer te tellen.
    Sterker nog : krachten achter de EU proberen juist meer mensen naar de EU te krijgen omdat zij de EU van binnen uit willen slopen. Bij die schaduwkrachten als Soros kun je ook Merkel en Macron voegen.
    Het is de hoogste tijd dat de burgers in de EU veel meer tegengas geven.
    Wat ook de beweegredenen zijn van de Moslim knuffelaars: laten we eerst maar eens kijken hoe dit experiment afloopt … Vooralsnog hebben we nog niet veel goeds mogen zien …

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Nederland is een klikland, wat zegt dat over ons?

Griepprik 2019-2020: nu al totaal zinloos, door selectie van verkeerde virussoorten