in

Verrassing! Verrassing! Elk smeltend stukje Groenland komt door … vulkanisch activiteit

global warming cooling change

Nee, het is geen verrassing. Dit is wat ik al jaren zeg. Het Groenlandse ijs smelt van onderen.” Nieuw ontdekte Groenlandse hete rotsmantelpluim stimuleert thermische activiteiten in het noordpoolgebied “, luidt de titel.“Een team van onderzoekers ontdekte een stroom van hete rotsen, bekend als een mantelpluim, die opstijgt van de kern-mantelgrens onder centraal Groenland die het ijs van onderaf smelt (cursivering toegevoegd).“De resultaten van hun tweedelige studie zijn gepubliceerd in het Journal of Geophysical Research.“Kennis over de Groenlandse pluim zal ons begrip versterken van vulkanische activiteiten in deze regio’s en het problematische probleem van de wereldwijde zeespiegelstijging veroorzaakt door het smelten van de Groenlandse ijskap”, zei Dr. Genti Toyokuni, co-auteur van de onderzoeken.

Greenland geothermal melting
Groenlandse geothermische smelting

 

“ De Noord-Atlantische regio is overspoeld met geothermische activiteit (nadruk toegevoegd). IJsland en Jan Mayen bevatten actieve vulkanen met hun eigen kenmerkende mantelpluimen, terwijl Svalbard – een Noorse archipel in de Noordelijke IJszee – een geothermisch gebied is.

Toyokuni kon seismografen gebruiken die hij op de Groenlandse ijskap had geïnstalleerd als onderdeel van het Greenland Ice Sheet Monitoring Network. Het project, opgericht in 2009, ziet de medewerking van onderzoekers uit 11 landen. Het gezamenlijke team van de VS en Japan is primair verantwoordelijk voor de bouw en het onderhoud van de drie seismische stations op de ijskap.

Lees verder bij de bron: ijstijd nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sliced green and brown fruit

We worden voor de gek gehouden: Ook de kiwi test positief op corona

EU brussel 1546003406

Het verkwanselen van onze soevereiniteit aan Brussel is strafbaar