in , , , ,

Verwarde samenleving: Ruim 25 miljard euro in 2017 uitgegeven aan psychische aandoeningen

meer fraude vastgesteld bij zorgdeclaraties

In 2017 is 25,1 miljard uitgegeven voor de behandeling van psychische aandoeningen. Dit is bijna een derde van de totale zorguitgaven (87,8 miljard euro) in Nederland, die door zowel de overheid als burgers wordt betaald.

Onder psychische aandoeningen vallen ook de zorguitgaven voor mensen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking. De zorguitgaven voor hart- en vaatziekten komen op de tweede plek, met 10,2 miljard euro.

Deze cijfers zijn afkomstig uit de vandaag door het RIVM Rijksinstituut voor en Milieu gepubliceerde studie ‘kosten van ziekten' over 2017.

De zorguitgaven voor bloedziekten en immuunstoornissen, kanker en hart- en vaatziekten zijn vergeleken met voorgaande jaren sneller gestegen dan voor andere diagnosegroepen.

Omdat kanker en hart- en vaatziekten vooral bij ouderen optreden, is het effect van vergrijzing en de toename van de levensverwachting op de zorguitgaven bij deze ziekten sterker dan bij andere aandoeningen.

Bovendien zijn voor immuunstoornissen en kanker de laatste jaren veel nieuwe, relatief dure geneesmiddelen op de markt gekomen. Deze geneesmiddelen worden inmiddels breed toegepast binnen …..

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5485051299 2c6dccbe42 politiebureau1

Goh, de belofte van meer politie blijkt juist minder politie te zijn

linux hacker 860x450

Groot lek gedicht in Europees identificatiesysteem eIDAS, kon voordoen als iedere EU-burger of Europees bedrijf