in , , , ,

Verwarde samenleving: Ruim 25 miljard euro in 2017 uitgegeven aan psychische aandoeningen

In 2017 is 25,1 miljard uitgegeven voor de behandeling van psychische aandoeningen. Dit is bijna een derde van de totale zorguitgaven (87,8 miljard euro) in Nederland, die door zowel de als burgers wordt betaald.

Onder psychische aandoeningen vallen ook de zorguitgaven voor mensen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking. De zorguitgaven voor hart- en vaatziekten komen op de tweede plek, met 10,2 miljard euro.

Deze cijfers zijn afkomstig uit de vandaag door het Rijksinstituut voor en gepubliceerde studie ‘kosten van ziekten’ over 2017.

De zorguitgaven voor bloedziekten en immuunstoornissen, en hart- en vaatziekten zijn vergeleken met voorgaande jaren sneller gestegen dan voor andere diagnosegroepen.

Omdat kanker en hart- en vaatziekten vooral bij ouderen optreden, is het effect van vergrijzing en de toename van de levensverwachting op de zorguitgaven bij deze ziekten sterker dan bij andere aandoeningen.

Bovendien zijn voor immuunstoornissen en kanker de laatste jaren veel nieuwe, relatief dure geneesmiddelen op de markt gekomen. Deze geneesmiddelen worden inmiddels breed toegepast binnen …..

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Slavenplaneet Aarde
1 jaar geleden

Het is een godswonder dat de cijfers niet nog veel hoger zijn op deze krankzinnige slavenplaneet.
Er is geen onderwerp waar niet over wordt gelogen, geen bedrijf dat eerlijk is met zijn produkten, geen bank die niet corrupt is, geen regering die eerlijk is naar zijn burgers, geen gezondheid zorg waar niet geld voor gezondheid gaat, geen voedingsmiddelen industrie waar gezondheid voorop staat, en waar de geschiedenis boeken vol leugens staan ….

Is het wonder dat mensen ziek worden op deze planeet ?

W.Roeleveld
1 jaar geleden

Zou het ook niet komen dat onze kampioen leugenaar Rutte en zijn (S)Linkse vrienden duizenden zielige verwarde moslim mannetjes hebben binnen gehaald? Ik hou het maar op de PVV voor Minder Minder

Goh, de belofte van meer politie blijkt juist minder politie te zijn

Groot lek gedicht in Europees identificatiesysteem eIDAS, kon voordoen als iedere EU-burger of Europees bedrijf