in , , ,

Verzekeraars pakken de macht en blokkeren doorstart Slotervaart ziekenhuis. ‘Powerplay van Zilveren Kruis’

Het is afgelopen met MC Slotervaart in Amsterdam. De curatoren hadden wel vertrouwen in een doorstart, zo zegt een woordvoerder, maar een deel van de zorgverzekeraars had dat niet. Dat geldt in elk geval voor Zilveren Kruis, de belangrijkste verzekeraar in de regio Amsterdam.

Voor het Slotervaart was nog een laatste overnamekandidaat in beeld: Cardiologie Centra Nederland (CCN), een stichting met elf klinieken verspreid over het land. De ondernemingsraad van Slotervaart steunde de cardiologen.

“Het is niet zo dat wij de overnamekandidaat CCN niet zien zitten”, zegt woordvoerder Christine Rompa van Zilveren Kruis. “Het gaat om het plan, dat was niet voldoende wat ons betreft. Ook van andere partijen kreeg het onvoldoende steun.”

Wat het plan precies inhield en waarom het niet voldeed, wil ze niet zeggen.

Bij de ingang van het ziekenhuis overheersen aan het begin van de avond boosheid en verslagenheid, nadat de curatoren het slechte nieuws hebben gebracht. Roos Blom, psycholoog en lid van de ondernemingsraad van het ziekenhuis, reageert fel.

“Wij hadden echt geloof in het plan van CCN en de curator zag volgens mij ook potentie, maar Zilveren Kruis wilde simpelweg niet. Dat is een gevoel dat bij veel personeelsleden leeft.”

Lees verder bij de bron: TROUW


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Minister Kaag wilde bezoek aan Myanmarese genocidepleger en massamoordenaar doofpotten

Huh, we wilden geen tweedeling? Zoetermeer in maag met door minister opgelegde en gefinancierde islamitische school