in , ,

Zeker 88.500(!) mensen op wachtlijst voor geestelijke gezondheidszorg

mental 1542622620
HASTYWORDS / Pixabay

Zeker 88.500 mensen staan op een wachtlijst voor geestelijke gezondheidszorg (ggz). Mensen met een stoornis in het autismespectrum hebben de langste gemiddelde wachttijd van 19 weken. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS, zo meldt NU.nl

De langste wachttijden zijn in Utrecht, waar iemand gemiddeld 35 weken op moet wachten, en in Zuid-Limburg. Daar is de wachttijd 33 weken. De maximale wachttijd bedraagt officieel 14 weken.

De grootste wachtrij is voor mensen die psychische basiszorg nodig hebben. Nog 27.550 mensen wachten op die zorg. Een lange wachttijd betekent niet per se dat de wachtrij ook lang is, omdat de doorloop bij sommige behandelaars groter is dan bij anderen.

De belangrijkste oorzaken voor de wachtlijsten zijn volgens de omroep dat iemand die zorg nodig heeft niet altijd de juiste behandelaar kan vinden, dat er niet genoeg specialisten in de regio zijn en dat er niet altijd goede afspraken kunnen worden gemaakt over de vergoeding met de .

Pogingen wachttijd te verminderen

De lange wachttijden in de ggz zijn geen nieuw probleem. Dat speelt al jaren. Eind oktober zei staatssecretaris van Paul Blokhuis nog dat er meer toezicht komt op het wegwerken van wachtrijen door ggz-instellingen.

Vorige week lanceerden samen met de ggz-sector een website die patiënten meer inzicht moet geven in waar de juiste zorg te vinden is. Op kiezenindeggz.nl kunnen patiënten ook de wachttijden en de hoogte van de vergoeding door de verzekeraar zien.

Bron: nu.nl

Lees verder bij de bron: ggznieuws.nl

Verder gaat alles op rolletjes, meer mensen die het geestelijk overbelast zijn en verzekeraars die tegenwerken.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
credit 1541412133

Here we go! Het ‘Social Credit System’ van China gaat de wijde wereld in

mining 1542624177

Manipulatie edelmetaal-markt van onderop en bovenaf