in , , , ,

Zorgverzekering premiestijging 2019, aanwijzing 1: Kabinet waarschuwt voor zorguitgaven

Het waarschuwt opnieuw voor de stijgende zorguitgaven. Volgens zorgminister De Jonge zijn extra stappen om de betaalbaarheid in de hand te houden ’niet uit te sluiten’. Hij laat daarom in kaart brengen welke extra ingrepen er mogelijk zijn om betere grip te krijgen op de groei.

Ook vraagt hij de Tweede Kamer om met eigen ideeën te komen.

Het huidige kabinet probeert de zorguitgaven, net als vorige kabinetten, te beperken. Dat gebeurt door afspraken te maken met bijvoorbeeld artsen en ziekenhuizen om de uitgavengroei te beperken. Ondanks dat zal er onder kabinet Rutte-III liefst 16,7 miljard euro extra vloeien naar de .

De netto zorguitgaven in zijn 71 miljard euro. Als eigen betalingen, jeugdzorg en wmo-zorg worden meegerekend, is dat zelfs 85 miljard euro. In de praktijk betekent het dat de gemiddelde volwassen Nederlander tegenwoordig via premie en belastingen jaarlijks zo’n 5490 euro aan de zorg betaalt.

Voorzien is dat deze uitgaven verder gaan groeien, meldt minister De Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.

De zorgminister vraagt daarnaast politieke partijen om al hun ideeën voor het indammen van de zorgkosten op tafel te leggen en te laten doorrekenen door het Centraal Planbureau.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
theo
2 jaren geleden

Zorgverzekeraars zijn voornemens alle “kostbare” zorg-afnemers hun bestand te gooien. Zorgverekeraars kunnen dit dadelijk doen van onze Fascistische KUT regering. Tuurlijk is dat onwettig / en verboden- maar daar heeft de verzekeraar schijt aan. Burgers kunnen toch niets doen. Daar houdt de Hoofd OvJ Mr. Bart Nieuwenhuis van het Openbaar Ministerie toezicht op. Probeer je toch wat -dan wordt je in eindeloze Rechtzaken getrokken. Daarin zijn de J**z zionisten op justitie zeer bedreven

Onze gezondheid is onze zorg !!
2 jaren geleden

Laat mij de overheid een handje helpen want ik geloof niet dat die weet wat zij aan het doen is.
Met alle respect.

Het gaat niet uitsluitend om kosten van de zorg alhoewel dat een belangrijk factor is. Veel meer belangrijk is dat de zorg onderschikt is geraakt aan de financiële belangen van de pharma industrie. De overheid is door de privatisering haar sturende rol volledig kwijt geraakt en is verstrikt geraakt in de belangen van de pharma industrie.

De gezondheidszorg moet volledig op de schop omdat de pharma industrie niet alleen de zorg en behandeling aan patienten bepaalt maar ook de opleiding van nieuwe artsen. Het is hard nodig dat een werkgroep wordt gevormd met daarin de overheid met externe specialisten op gebied van medische zorg (maar die boven de stof staan en weten dat de pharma industrie op veel plaatsen niet deugt) samen met orthomoleculair specialisten die weten wat het belang is van voeding of van andere methoden waarop mensen kunnen worden genezen (bijvoorbeeld licht of elektrische stroompjes).
Het vreemde is dat bij de artsenopleiding in het geheel geen aandacht wordt besteed aan het belang van voeding (een arts vertelde mij dat in zijn opleiding minder dan een dag aan het belang van voeding was besteed).
Er zijn veel ontwikkelingen geweest afgelopen decennia (en zijn er nog dagelijks) waar alternatieve middelen en methoden werden gevonden die zeer werkzaam waren tegen bepaalde kwalen. De pharma industrie (FDA) heeft stelselmatig en met alle middelen die ontwikkelingen tegengehouden en uitvinders kapot gemaakt en deze mensen weg te zetten als kwakzalvers. Op medicijnen waar patent op kan worden gekregen (bijna altijd niet natuurlijke stoffen die niet in de natuur voorkomen) wordt vele malen meer verdiend dan op een of ander kruidenmedicijn. Daarbij gaat de pharma industrie letterlijk over lijken !!! De pharma industrie is een van de grootste criminele organisaties ter wereld waarin meer dan een triljoen dollar omgaat.
Het primaire doel is om mensen gezond te maken. Niet om symptomen te bestrijden en ook niet om de pharma industrie maximaal te bedienen … Van de overheid mag verwachten hier een sturende rol in te spelen in het belang van haar burgers. Dat is de primaire taak van de overheid.

Een tweede aspect is dat het commerciële zorgpakket wat juist zou moeten zorgen voor lagere kosten in de praktijk totaal niet werkt. Ook hier is de overheid sterk tekort geschoten en heeft de commercie volledig de vrije hand gekregen. Het experiment is mislukt en beter dan blijven aanmodderen is om terug te gaan naar een nationale zorgverzekering (nadat de bovenstaande studie is uitgevoerd).
De zorgpakketten van de zorgverzekeraars zijn op diverse punten verschillend wat het moeilijk maakt om de inhoud te vergelijken. Het is duidelijk waarom de verzekeraars dat doen omdat daarmee de zaak minder doorzichtig wordt en premies niet goed kunnen worden vergeleken door de burgers.
Hoewel de zorgverzekeraars dat stellig zullen ontkennen is duidelijk dat naast andere factoren sprake is van kartelvorming (anders zouden de premies veel verder uit elkaar liggen).
Het vervelende is dat nu enorm veel extra administratie wordt gecreëerd die ook moet worden betaald door de burgers.
Hoeveel goedkoper zou het niet zijn om terug te gaan naar een nationale gezondheidszorg en het gebruik een centrale administratie.
De overheid kan dan een inschrijving laten uitgaan voor een gedeelte van het totale pakket en op die manier wordt dan competitie bereikt. Overigens ben ik er 100 % zeker van dat de zorgverzekeraars een kartel vormen … net zoals dat bij aannemers gebruikelijk was.

Samen met een totaal gewijzigde aanpak waarbij het genezen van de patiënt voorop staat kan een enorme verbeterslag worden gemaakt:
1. Een patiënt die genezen wordt in plaats dat symptomen worden bestreden waardoor mensen patiënt blijven. Bijvoorbeeld: kanker, hoge bloeddruk, reumatische aandoeningen kunnen met andere methoden worden behandeld en veelal met veel meer succes. Zie bijv Dr. Simoncini en zijn aanpak van kanker. Deze arts die wordt beticht van kwakzalverij heeft volledig gelijk !!!!!
2. Een aanpak gericht op het genezen van de patiënt en niet om de pharma industrie en de medische industrie te spekken.
3. Ingrepen en operaties worden veelal volledig overbodig (zie Dr. Gundrie, Dr. Mercado, Dr. Rath, Dr. Gerzon)
4. Lagere kosten voor burger en overheid.
5. Een gelukkiger en meer gezonde patient !!!!

theo
2 jaren geleden

Waar hebben we een overheid dan voor !!!!.

De Russen komen voor Europese verkiezingen! Vraag gewoon niet om bewijs

Ook de Belgische politie moet ‘pang pang’ roepen tijdens trainingen