in

Wat is een boete van 100 miljoen als je dat bedrag dagelijks verdient? Welkom in de wereld van UBS

6358494153 9044888ea3 UBS1

Vannacht heeft de Zwitserse Financiële Marktautoriteit (FINMA) ontdekt dat UBS zich schuldig heeft gemaakt aan marktmanipulatie. Enkele werknemers van de bank zouden hebben geprobeerd om zilver- en goudprijzen in een bepaalde richting te duwen. Daarbij hebben ze zich voornamelijk gefocust op de prijzen van goud- en zilverstaven.

Tegelijk zouden dezelfde bankiers hebben geprobeerd om ook wisselkoersen naar hun hand te zetten. De regulator merkt op dat binnen UBS de goud-, zilver- en valutatraders onder eenzelfde afdeling vallen:”Daarom is het ook niet verrassend om dezelfde gedragspatronen terug te vinden (…) en over duidelijke aanwijzingen te beschikken die wijzen op manipulatie op de markt van de edele metalen.”

FINMA besluit dat de belangen van de cliënten van geen prioritair belang zijn/waren voor UBS. Als gevolg daarvan hebben de autoriteiten beslist om de bank een boete op te leggen van iets meer dan 111 miljoen EUR.

Lees verder via Beurs.com.

 

Foto via AndyRobertsPhotos cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4690593888 1e044c6944 stef blok1

Minister Blok noemt eerste bezoek aan sociale huurwoning ‘een memorabele ervaring’

belastingdienst scr1

BIZAR: Nederlanders krijgen stiekeme naheffing, ondertussen betaal je vanaf 1 juli 4% rente