in ,

Wees welkom, de vrouwen waren het ergst: ‘IS-vrouwen hielpen strijders bij het verkrachten van vrouwen’

geralt / Pixabay

Slachtoffers van Islamitische Staat in de Jezidi-gemeenschap zijn bezorgd over de mogelijke terugkeer van IS-vrouwen naar .

Woensdag meldden zich twee vrouwen, die vanuit Nederland naar IS-gebied waren afgereisd, met hun kinderen bij de Nederlandse ambassade in Ankara.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken willen ze terugkeren naar Nederland.

Ook wil een groep Nederlandse IS-vrouwen en hun kinderen de Nederlandse Staat via een kort geding dwingen om ze op te halen uit de Koerdische gevangenkampen in Noord-Syrië. Het kort geding dient vandaag.

‘De vrouwen waren het ergst’

Dit leidt tot grote schrik en onbegrip bij slachtoffers van IS in de Jezidi-gemeenschap. “De IS-vrouwen waren slechter dan de strijders”, zegt de 21-jarige Parween Alhinto. “Ze sloegen de gevangengenomen vrouwen en hielpen de strijders om ze te verkrachten.”

Parween zat vier maanden lang vast bij IS in het noorden van . Ze was in handen van IS-mannen, die haar met regelmaat verkrachtten. Haar tienjarige zusje werd als slaaf verkocht en naar Syrië gebracht.

“Daar woonden ze in een huis met IS-vrouwen. Mijn zusje heeft mij achteraf verteld dat de vrouwen van de strijders het ergste waren.” Parween hoopt dat …..

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Daar laten, want de vrouwen zijn nog erger dan de mannen, of is het de bedoeling van de “regering” om deze moordenaars binnen te laten en de eigen bevolking als prooi te geven?

NL overheid volledig ontspoord
1 jaar geleden

Wat is er aan de hand met Nederland? Welke reden kan er zijn om deze vrouwen terug te laten keren naar Nederland? Nederland kan niet eens zijn eigen daklozen en krakers helpen die buiten hun schuld in problemen zijn gekomen.

John
1 jaar geleden

gewoon iedereen en allemaal daar laten die IS strijders legaal of het vrouwen of mannen of kinderen zijn Nederland moet ensHelder gaan na denken en meer energie in ons eigen nl volk steken dan in die van de IS strijders 1 ding is zeker ik ga als er weer verkiezingen zijn op de PVV of op de FVD stemmen misschen dat er dan wel aan ons eigen bevolking word gedacht

Goh, de smokkel van verboden voorwerpen naar de gevangenis is vanaf vandaag strafbaar

Creëert Google klanten voor het leven in de schoollokalen?!