in ,

Wees welkom, de vrouwen waren het ergst: ‘IS-vrouwen hielpen strijders bij het verkrachten van vrouwen’

islam 1554554977
geralt / Pixabay

Slachtoffers van Islamitische Staat in de Jezidi-gemeenschap zijn bezorgd over de mogelijke terugkeer van IS-vrouwen naar Nederland.

Woensdag meldden zich twee vrouwen, die vanuit Nederland naar IS-gebied waren afgereisd, met hun kinderen bij de Nederlandse ambassade in Ankara.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken willen ze terugkeren naar Nederland.

Ook wil een groep Nederlandse IS-vrouwen en hun kinderen de Nederlandse Staat via een kort geding dwingen om ze op te halen uit de Koerdische gevangenkampen in Noord-Syrië. Het kort geding dient vandaag.

‘De vrouwen waren het ergst’

Dit leidt tot grote schrik en onbegrip bij slachtoffers van IS in de Jezidi-gemeenschap. “De IS-vrouwen waren slechter dan de strijders”, zegt de 21-jarige Parween Alhinto. “Ze sloegen de gevangengenomen vrouwen en hielpen de strijders om ze te verkrachten.”

Parween zat vier maanden lang vast bij IS in het noorden van Irak. Ze was in handen van IS-mannen, die haar met regelmaat verkrachtten. Haar tienjarige zusje werd als slaaf verkocht en naar Syrië gebracht.

“Daar woonden ze in een huis met IS-vrouwen. Mijn zusje heeft mij achteraf verteld dat de vrouwen van de strijders het ergste waren.” Parween hoopt dat …..

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gevangenis 1572596767

Goh, de smokkel van verboden voorwerpen naar de gevangenis is vanaf vandaag strafbaar

google e1547648561243

Creëert Google klanten voor het leven in de schoollokalen?!