in

Nederlandse Publieke Omroep betaalde zak belastinggeld aan jihadbruid voor omstreden interview

8296361200 ee7d56daff NPO tv1

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) betaalde honderden euro’s belastinggeld aan jihadbruid Laura Hansen voor een omstreden kerstinterview. Dat schrijft De Telegraaf.

Laura Hansen vertrok in 2015 uit Zoetermeer naar de Islamitische Staat. Na een jaar keerde ze terug naar Nederland. Daar werd ze veroordeeld voor het voorbereiden van terroristische misdrijven.

Intussen is ze terug op vrije voeten. Eind 2019 verscheen ze in het programma ‘Mensen met M’, waar ze geïnterviewd werd door Margriet van der Linden.

Het interview zorgde voor veel ophef. Velen vonden dat Laura Hansen veel te zacht werd aangepakt en het podium gebruikte om zichzelf goed te praten.

400 euro belastinggeld voor jihadbruid

Zohair el Yassini (VVD) stelde in de Nederlandse Tweede Kamer de vraag of de omroep belastinggeld gebruikte om veroordeelde terroristen op te voeren. Volgens minister van Media Arie Slob (ChristenUnie) was dit inderdaad het geval.

“Uit de aan mij verstrekte informatie blijkt dat Laura H. een vergoeding heeft gehad van 400 euro voor haar deelname aan Mensen met M”, aldus Slob.“

Een tijd geleden hebben we het gedonder gehad met de baas van een motorbende die betaald werd door de publieke omroep. Inmiddels heeft de NPO gedragsregels voor het betalen van gasten.

Ik vraag me toch echt af hoe het betalen van een Syriëganger binnen die regels past”, reageerde el Yassin.

Lees verder bij de bron: SDB

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14737516914 bac4b2a5f9 mh171

MH17-verdachte Igor Girkin: Ik heb helemaal geen dagvaarding gekregen

8763284922 fcb79f59c8 huh

Hoe kon vluchteling Omar Munie een miljoenenpand voor 1/3 van de prijs kopen?