in , , ,

Weg met koopkrachtplaatjes van het kabinet: Meer betalen voor minder pensioen

Bijna 1 miljoen werknemers betalen elke maand evenveel of zelfs meer pensioenpremie, terwijl hun pensioen is verlaagd. Het kabinet en de Tweede Kamer hadden juist gerekend op lagere premies en dus netto meer loon.

Door de crisis hebben veel pensioenfondsen noodgedwongen de pensioenen versoberd of verlaagd. Het kabinet besloot de jaarlijkse pensioenopbouw te verlagen van 2,15 naar 1,875 procent van het brutoloon. Dat levert het kabinet 2,8 miljard euro op.

Tegelijkertijd hoopten het kabinet en de Tweede Kamer dat op die manier ook de maandelijkse pensioenpremie zou dalen en de werknemers dus netto méér euro’s in hun loonzakje zouden krijgen. Maar de werkelijkheid is anders. Door de extreme lage rente is pensioen opbouwen erg duur. Een lagere premie en dus minder premie-inkomsten kan er gewoon niet vanaf.

Lees verder via NOS.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Woede om chaotische uitgifte van verplichte woning energielabel

HOAX: Nederland heeft beste gezondheidszorg