in

Wij van WC-eend: Alsnog extern onderzoek naar ‘wegmoffelen’ misdaadcijfers asielzoekers

screenshot 77 2

Er komt alsnog een extern onderzoek op het ministerie van en Veiligheid naar het niet expliciet rapporteren van meldingen van ernstige misdrijven door .

Dat heeft staatssecretaris Broekers toegezegd na aandringen van en andere partijen in de . GroenLinks-Kamerlid Van den Berge: “Ik heb het gevoel dat het gegoochel met feiten en cijfers op het ministerie nog niet is opgelost.”

Broekers zegt dat zij vertrouwt op de integriteit van de ambtenaren, maar dat zij de Kamerleden tegemoet wil komen: “Als een extern onderzoek nodig is om het vertrouwen terug te krijgen, en de Kamer zegt dat het enorm zou helpen, dan ben ik daartoe bereid.”

Kopje overige

De voorganger van Broekers, het huidige -Kamerlid Harbers, trad af om de kwestie. Onder zijn verantwoordelijkheid ontving de Tweede Kamer een rapport over door asielzoekers waarin zaken als moord, doodslag en kindermisbruik onder het kopje ‘overige' vielen.

Uit eigen onderzoek van het ministerie werd de conclusie getrokken dat dit een “domme fout” was, en dat het niet de bedoeling was geweest de Kamer te misleiden. Bij dit onderzoek is Harbers zelf overigens niet gehoord.

Klokkenluiders

Gisteren moest minister nog naar de Tweede Kamer komen na berichtgeving in het AD over de ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron en NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Brexit

Brexit toch een feit: Europees Parlement stemt in met Brexit-wet

maxresdefault 10

Farage’s EU-afscheidsrede: “Historische strijd tussen globalisme en populisme”