in ,

Farage’s EU-afscheidsrede: “Historische strijd tussen globalisme en populisme”

maxresdefault 10

Brexit-leider Nigel Farage hield woensdag zijn laatste toespraak in het voor het vertrek uit het . Hij beschreef Brexit onder andere als een gedeeltelijke overwinning in de grote strijd tegen het globalisme dat nu in de woedt.

Vervolgens namen de leden van de Brexit-partij afscheid van de -bureaucraten met binnengesmokkelde Britse vlaggen.

Nigel Farage werd al in 1999 lid van het Europees Parlement voor Ukip. In de loop der jaren is hij regelmatig geroemd om zijn vaak komische toespraken, waarin hij geen gebruik heeft gemaakt van persoonlijke aanvallen op verschillende EU-topmensen.

“Toen ik hier kwam, vonden jullie het allemaal vreselijk grappig. Maar sinds 2016 lacht u niet meer”, merkte Farage woensdag op in zijn laatste toespraak in het parlement voor Brexit.

Farage merkte op dat zijn opvattingen over de veranderden toen de EU het zogeheten Verdrag van Lissabon invoerde, ondanks het feit dat de volkeren van verschillende EU-landen in referenda tegen het Verdrag hadden gestemd. Toen werd hij een overtuigd tegenstander van het hele project van de Unie.

Hij legde uit dat hij hoopt dat Brexit het begin is van het einde van het EU-project.

“Het is een slecht project. Het is niet alleen ondemocratisch, maar ook antidemocratisch”.

“Het is de strijd tussen globalisme en . Je hebt zelf misschien een hekel aan populisme, maar dan heb ik iets leuks te vertellen. Populisme begint erg populair te worden! En het heeft grote voordelen. Geen bijdragen meer, geen Europese rechtbanken meer. Geen gemeenschappelijk visserijbeleid meer, geen pesten meer, geen Guy Verhofstadt meer! Wat is er niet leuk aan?”

Zwaaide afscheid van de EU-bonzen en werd afgebroken

Lees verder bij de bron: Fenixx

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
screenshot 77 2

Wij van WC-eend: Alsnog extern onderzoek naar ‘wegmoffelen’ misdaadcijfers asielzoekers

protest 464616 640 1

Wereldwijd burgerprotest verklaard: Is de top van globalisering bereikt?