in , , , , ,

World Economic Forum: ‘Deze nieuwe soort munten kan wel eens ons zicht op geld veranderen’

blockchain 3277335 640 1

Dit is de vertaalde titel van een stuk dat op de site van het World Economic Forum (WEF) verschijnt. ‘This new form of currency could transform the way we see money.’ Het is opvallend dat dit internationaal economisch forum zelfs meermaals aandacht besteedt aan digitale munten. Specifiek handelt het stuk, onder de hoofding Financial and Monetary Systems, over de zoektocht van tientallen centrale banken in de wereld.

Die zijn namelijk in diverse stadia van een eigen digitale munt te creëren. Groot nieuws toch, dunkt ons. Het geeft een ijk, een stempel, erkenning ook van rechtsgeldig en valabel zijn. Opnieuw een bewijs dat de digitale wereld van cryptomunten en blockchain, hier is om te blijven

(Oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl)

Een nationale stablecoin

Vergeten we niet dat dit artikel verschijnt op de website van genoemd WEF. Het is de belangrijkste ‘jaarlijkse bijeenkomst van de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici, intellectuelen en journalisten, in totaal zo’n 2500 personen. Het WEF organiseert jaarlijks in de winter een jaarvergadering in Davos en diverse regionale conferenties in alle continenten.’

‘Central banks around the world are experimenting with so-called Central Bank Digital Currency (CBDC).’ Een digitale munt creëren dus die door de eigen nationale (papieren) munt geruggesteund wordt. Het is de staat dan die een zogenaamde stablecoin zou uitgeven. Wat is haar voordeel daarbij, waarom overwegen ze dit, zovele nationale banken?

44 Centrale banken

‘While it may seem far-fetched, at least 44 central banks, according to survey research by the BIS, are currently or will soon be researching and experimenting with CBDC.’ Ze zou kunnen dienen, zo’n nationale stablecoin, voor consumenten, en voor bancaire en internationale betalingen. De nationale bank van Cambodja zal als eerste blockchain technologie toepassen in haar nationale betaalsysteem. En dit in de tweede helft van 2019 reeds!

De hoofdreden waarom zelfs 44 centrale banken in diverse stadia ermee bezig zijn, is grotere efficiëntie van hun banken te bekomen. Het zou vooral de groeilanden, armere landen vooral, aanzienlijk voordeel kunnen opleveren. Een nieuwe vorm van geld bieden in gebieden waar cash geld schaars is, bijvoorbeeld. Die ‘diverse stadia’ gaan van het overwegen, onderzoeken, tot daadwerkelijke toepassing zoals Cambodja van plan is.

Voor banken en particulieren

Voor de bankenwereld gereserveerd onderzoekt men Wholesale CBDC. Het gaat dan specifiek over ‘South Africa, Canada, Japan, Thailand, Saudi Arabia, Singapore, and Cambodia’. Voor particulieren heet de toepassing dan Retail CBDC. Hier zijn onder meer de oostelijke delen van de Caraïben mee bezig en de Bahamas.

Kijk eens aan, de kinderen van de blockchain; ze hebben al een naam…!

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
obama christenvervolgingen 1

Niemand heeft zin om naar Obama te luisteren, kaartjes naar vrijwilligers, incasseerde wel € 450.000,-

brains 1554556430

Goed plan van Docent Nijenhuis? “IQ-scores politici openbaren, Emile Roemer had ‘te laag IQ’”