in , , , , ,

Goed plan van Docent Nijenhuis? “IQ-scores politici openbaren, Emile Roemer had ‘te laag IQ’”

TeroVesalainen / Pixabay

Docent psychologie, Jan te Nijenhuis, onderzoek al jaren het concept ‘intelligentie’ en volgens hem worden we steeds ‘dommer’.

Gisteren publiceerde hij een opiniestuk in Dagblad van het Noorden en stelde dat ‘kiezers recht hebben op de IQ-scores van politici’ en dat ‘niet iedereen een IQ heeft om premier te worden’, zoals Emile Roemer () die ‘een te laag IQ had’.

Volgens Nijenhuis is ‘IQ essentieel voor het uitvoeren van politieke functies’ en ‘daarom zou het een rol moeten spelen bij de aanstelling van premiers’.

Nou, als deze uitspraken geen reden tot zijn dan weet ik het ook niet meer!

Volgens Nijenhuis is het noodzaak omdat ‘IQ de beste voorspeller van studie- en werksucces is’.

Emile Roemer (SP) leek tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 af te stevenen op een grote overwinning voor de SP. Het had niet veel gescheeld of hij was premier geworden.

Volgens Nijenhuis kunnen we van geluk spreken dat het niet zo ver is gekomen: ‘voorzichtige schatting van zijn IQ is zo rond de 100 punten en dat maakt hem ongeschikt als premier’.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ster
1 jaar geleden

Ik denk dat de normen waar iemand uit gaat, veel belangrijker is en niet het IQ. Je zult maar iemand hebben met een torenhoog IQ maar met ong. 0,0 normen. Die zou ik niet aanraden.

Spiegel van de Samenleving
1 jaar geleden

Dit is werkelijk een inkoppertje !!!! Het eigenlijke punt is niet zozeer het IQ maar het feit dat onze regering totaal geen indruk maakt door goed beleid te voeren. Een regering die zichzelf ook nog eens de beste regering ooit durft te noemen. Een regering die dit van zichzelf zegt is bezig met navelstaren in plaats van sturen door de nevel.
Het grootste punt wat deze regering valt aan te rekenen is dat zij vergeten is dat zij een regering zijn voor de burgers van dit land. Sterker: zij worden door die burgers betaald !!!! En die burgers krijgen verdomd weinig waar voor hun geld en worden met een kluitje in het riet gestuurd. De regering is niet een verlengstuk van de banken en de grote bedrijven.
Nog nooit is er een regering geweest die zover weg is komen te staan van de burgers.
Met toezeggingen en delegaties van verantwoordelijkheden aan Brussel die volkomen maar dan volkomen onverantwoord zijn waarvoor deze regering in de toekomst zal worden afgerekend.

Wat doe je met een partij als het CDA dat zich volkomen onzichtbaar heeft gemaakt en dus net zo goed direct kan stoppen. En PvdA idem ditto. Een partij die als geen ander partij moet opkomen voor de werkenden in de samenleving met een eerlijke verdeling van de welvaart. Die partij is volkomen de achterban kwijt geraakt en moet het vooral van immigranten hebben. Een regering die doodleuk zegt dat er geen gasleidingen in nieuwe woning behoeven te worden aangelegd zonder dat aangegeven wordt waar de energie voor verwarming dan vandaan komt …. En zelfs op mails aan de partijen krijg je geen antwoord.

En wat doe je met figuren als Rutte? Een talent als het gaat om het draaien in een emmer met snot. Iemand die referenda ter zijde schuift. Iemand die dingen belooft en je gewoon staat voor te liegen als of wij burgers achterlijk zijn. Iemand met bruine armen die Junckers ondersteunt die weer eens te diep in het glaasje keek, maar die vooral hengelt naar een baantje als opvolger in Brussel. En dan komen met het verhaal dat Junckers rugklachten heeft …
En dan de volstrekt verwerpelijke houding van Rutte naar de PVV en FVD waar andere partijen laf achter Rutte aanlopen. De enige partijen die nog oog hebben voor de realiteit.

En wat met die grote groep jonge mensen in de regering, met veel vrouwen (vooral juristen en historoci) zonder enige kennis en ervaring. Die vooral niets weten hoe banken werken met hun principe van fractionele reserve (dus geld scheppen uit niets … en daar rente voor krijgen) en vervolgens diezelfde banken die door de overheid (dus de burgers) burgers geholpen worden als banken de fout ingaan. Zoals ABN/AMRO die voor 30 miljard wordt gekocht maar vervolgens voor 15 miljard weer wordt verkocht …. Schadepost voor de gewone man 15 miljard. Diezelfde burgers die al jarenlang niet delen in de welvaart waar zij wel hard aan meewerken maar waar zij niet meedelen.
De rijksten werden extreem veel rijker en de armen en middenklasse blijven al jaren achter.
Daar waar mannen en vrouwen moeten werken en het moeten hebben van tweedehands koopjes op Marktplaats zie je bij de grote bedrijven (zoals de wegenbouw) de nieuwste apparatuur alsof die net uit de showroom komen rijden en zie je banken in de mooiste en duurste kantoren.

Die regering die ook niets schijnt te weten van de buitelenlandse politiek waar een VS de grote terrorist ter wereld die sinds WWII onafgebroken in oorlog is met invallen in Chili, Venezuela, VIetnam, Irak, Libie, Afghanistan. Landen waar een stabiele eigen regering wordt kapot gemaakt voor eigen gewin. Zaken waar de media helemaal niets over schrijven. Hoe kan dat?
Die niets weten over geheime organisaties die in NL prima hun gang kunnen gaan zonder gestoord te worden.
Die niets weten over de pharma industrie die niet gezondheid van mensen als uitgangspunt hebben maar uitsluitend oog hebben voor geld en daarvoor over lijken gaan. De privatisering in de gezondheidszorg is een administratie ramp !!!

Samengevat: je hebt mensen nodig met een goed en helder verstand, maar daarbuiten hebben ze minimaal 15 jaar, maar beter is nog 25 jaar, ervaring nodig en weten van alles wat er speelt in de wereld en in de samenleving. Wat we nodig hebben zijn mensen die veel gezien hebben, gelezen hebben, nagedacht hebben, die goed kunnen analyseren, die voor hun mening durven uit te komen en het goed kunnen presenteren. Maar bovenal mensen die eerlijk zijn en oog hebben voor hun medemens, maar bovenal niet achterlijk zijn en in valkuilen lopen waarvan er duizenden zijn in deze wereld.

World Economic Forum: ‘Deze nieuwe soort munten kan wel eens ons zicht op geld veranderen’

Netanyahu: Israël gaat de komende jaren delen van de Westelijke Jordaanoever annexeren