in , , ,

Lang leve de marktwerking: Opmerkelijk hoge winst zorgsector, uitschieters van ruim 65%

Grote zorgbedrijven boeken opmerkelijke winstpercentages, melden Pointer, Reporter Radio en Follow The Money op basis van eigen onderzoek.

In 2017 lagen deze bij 97 grote zorgbedrijven gemiddeld op 21 procent, terwijl dit percentage bij andere bedrijven in de sector op 2 à 3 procent ligt.

In het onderzoek namen de drie media de jaarrekeningen van 1959 grote zorginstellingen in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg onder de loep.

Bij de 97 grote zorgbedrijven werd in 2017 ruim 50 miljoen euro winst gemaakt.

Er waren uitschieters in de winstpercentages van ruim 65 procent.

‘De winst bij de 97 bedrijven is opmerkelijk, omdat die niet te verklaren is door incidentele stijgingen van inkomsten, zoa …

Lees verder bij de bron: Nederlands Dagblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
1 jaar geleden

Dit verbaast mij totaal niet !! Als de overheid komt met giga bedragen en als je in de zorgcentra rondloopt en de minimale bezetting ziet van mankracht met vooral ongeschoolde laag betaalde krachten (immigranten) en je ziet ook dat tehuizen netjes maar bepaald niet luxe te noemen zijn (geen airco !!!!!!, sobere keukentjes) dan weet je dat er dik geld overblijft. De gebouwen zijn gedateerd en daar zitten ook de kosten niet.

De overheid heeft zich weer eens een oor laten aannaaien en de ambtenaren staan te ver van de wereld af om zich een goed oordeel te kunnen vormen. De veelal oudere verpleegsters/verplegers zijn prima mensen die het hart op de goede plaats hebben. Veel jonger personeel spreekt nauwelijks de NL taal, hebben onvoldoende kennis, hebben weinig band met NL en zijn aangetrokken op basis van de lage lonen. De leiding achter de zorginstanties zijn te vaak mensen met dollartekens in de ogen en opereren de instelling met winstmaximalisatie als uitgangspunt. Dat is het beeld wat ik op dit moment heb.

Leo
1 jaar geleden

Het Neo-Liberalisme en Markt in de zorg is de meest giftige en misdadige combinatie ooit. Marktwerking komt van die criminele Stink-J**d. Milton Friedman

kk
1 jaar geleden

Het wachten is op defnitieve instorting van dit misdadig neo-liberaal systeem. Dan krijg je gelijk de afrekening En oplossing – wat in 1942 werd voor gesteld

sem
1 jaar geleden

de burger laat zich beroven- dom dom

En nóg een probleem voor Menno Snel: ‘Subsidie stekkerauto’s blijkt duurder dan gedacht’

Zwembaden Grenoble dicht na doordrammen van boerkini door moslimvrouwen