in

Zieke samenleving: Jongeren kunnen niet zonder mobiel op vakantie

3769463596 f6d5dbc11d smartphone1

We kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder onze smartphone. Ook op de zomervakantie willen we allemaal graag op de hoogte gehouden worden door familie, vrienden en iedereen binnen de social media kring. Bijna niemand zet zijn telefoon nog uit. Vooral de jonge generatie kan niet meer zonder hun smartphone en de mogelijkheid om online te blijven als ze op vakantie gaan. SimOnlyRadar.nl zocht uit waar de jongere (lees: 18 tot en met 35 jaar) vakantiegangers hun mobiele telefoon zoal voor gebruiken en of ze bijvoorbeeld ook een vakantiebundel afsluiten om mobiel te internetten.

Het onderzoek is uitgevoerd onder een groep van 752 respondenten met een leeftijd tussen de 18 en 35 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt op 25 jaar. De groep geeft daarmee een aardige weerspiegeling van de jongeren in onze samenleving.

Mobiel internet op vakantie

Maar liefst 97 procent van alle ondervraagde jongere vakantiegangers gebruikt het internet tijdens hun vakantie. Dat gebeurt, zoals je in het cirkeldiagram hieronder ziet, op verschillende manieren. Het gebruik van openbaar WiFi of in bijvoorbeeld een hotelkamer is nog steeds de meest populaire methode: 69 procent van de ondervraagden gebruikt uitsluitend WiFi op vakantie. Het gebruik van vakantiebundels is ook populair tegenwoordig, blijkt uit het onderzoek. Van de vakantiegangers sluit 22 procent een dergelijke ‘extra’ bundel af voordat ze op vakantie gaan. Daarmee kan men tegen een vaste prijs bijvoorbeeld 100 MB per week aan data verbruiken op de vakantiebestemming.

Om gebruik te maken van een vakantiebundel dien je wel roaming in te schakelen op de telefoon. Roaming zonder gebruik van een vakantiebundel kan resulteren in een hoge telefoonrekening en wordt daarom over het algemeen afgeraden. Toch gebruikt nog altijd twee procent van de reizigers deze functie zonder een vakantiebundel af te sluiten. De rest van de jongeren koopt een buitenlandse simkaart met 3G-mogelijkheden (vier procent). Slechts drie procent van de ondervraagden gebruikt zijn smartphone helemaal niet op vakantie om online te blijven.

via Jongeren kunnen niet zonder mobiel op vakantie.

Photo by Iain Farrell cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8843619930 c52de232c9 GMO1

Insecten worden resistent tegen GMO gewassen

8680692381 9d4a6eba1f banksters1

En daar gaat weer 5 miljard uit EU bankenfonds naar bankiers