Zieke samenleving: Jongeren kunnen niet zonder mobiel op vakantie

We kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder onze smartphone. Ook op de zomervakantie willen we allemaal graag op de hoogte gehouden worden door familie, vrienden en iedereen binnen de social media kring. Bijna niemand zet zijn telefoon nog uit. Vooral de jonge generatie kan niet meer zonder hun smartphone en de mogelijkheid om online te blijven als ze op vakantie gaan. SimOnlyRadar.nl zocht uit waar de jongere (lees: 18 tot en met 35 jaar) vakantiegangers hun mobiele telefoon zoal voor gebruiken en of ze bijvoorbeeld ook een vakantiebundel afsluiten om mobiel te internetten.

Het onderzoek is uitgevoerd onder een groep van 752 respondenten met een leeftijd tussen de 18 en 35 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt op 25 jaar. De groep geeft daarmee een aardige weerspiegeling van de jongeren in onze samenleving.

Mobiel internet op vakantie

Maar liefst 97 procent van alle ondervraagde jongere vakantiegangers gebruikt het internet tijdens hun vakantie. Dat gebeurt, zoals je in het cirkeldiagram hieronder ziet, op verschillende manieren. Het gebruik van openbaar WiFi of in bijvoorbeeld een hotelkamer is nog steeds de meest populaire methode: 69 procent van de ondervraagden gebruikt uitsluitend WiFi op vakantie. Het gebruik van vakantiebundels is ook populair tegenwoordig, blijkt uit het onderzoek. Van de vakantiegangers sluit 22 procent een dergelijke ‘extra’ bundel af voordat ze op vakantie gaan. Daarmee kan men tegen een vaste prijs bijvoorbeeld 100 MB per week aan data verbruiken op de vakantiebestemming.

Om gebruik te maken van een vakantiebundel dien je wel roaming in te schakelen op de telefoon. Roaming zonder gebruik van een vakantiebundel kan resulteren in een hoge telefoonrekening en wordt daarom over het algemeen afgeraden. Toch gebruikt nog altijd twee procent van de reizigers deze functie zonder een vakantiebundel af te sluiten. De rest van de jongeren koopt een buitenlandse simkaart met 3G-mogelijkheden (vier procent). Slechts drie procent van de ondervraagden gebruikt zijn smartphone helemaal niet op vakantie om online te blijven.

via Jongeren kunnen niet zonder mobiel op vakantie.

Photo by Iain Farrell

 •  
 • 13
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. johan schreef:

  Elke burger met een mobiel wordt continu gescand. Overal worden dus Nederlandse burgers gevolgd. Dit gebeurd miljarden keer per dag -en niemand weet dit. Als je niet gevolgd wil worden schakel dan je mobiel uit.

 2. Rob schreef:

  Communicatie is alleen nog mogelijk langs elektronische weg. Je verstaanbaar maken is bijna onmogelijk – je moet eerst langs de oordopjes en Mobieltjes, Op een natuurlijke manier contact maken is vrijwel onmogelijk. Deze gehoor -en contact gestoorden zijn eenzaam. Politici vinden dit best. Valt immers onder heers en verdeel

 3. Jesse schreef:

  .
  Een eenzame maatschappij dus
  -en sorry roepen bij het per ongeluk aanraken.

 4. Sem schreef:

  De leegte opvullen welke is ontstaan “na afschaffen van de samenleving”

 5. Sjors schreef:

  .
  Die merken er niets van – ze praten alleen nog via SNS

 6. Peter schreef:

  Dadelijk worden ze op geroepen en moeten onder de wapens. Oorlog komt steeds dichterbij. Aan de overkant draaien de wapenfabrieken overuren

 7. Remco schreef:

  Lees het boek “gezonde {samenleving}” en costateer hoe ziek de samenleving is geworden.. Welke door zieke narcistische politici in stand wortdt gehouden

 8. DEMIURG schreef:

  —– > S A M E N L E V I N G < ?
  .
  ………Daar us geen sprake meer van.

  Het "verdeel en heers principe" heeft het van de natuurlijie menselijke biotoop gewonnen.
  .
  Alleen een wereldwijde opstand kan de menselijkheid weer terug brengen

 9. Tng schreef:

  Als mensen weer wakker worden is die werkelijkheid gelijk aan die van doornroosje

 10. nx schreef:

  ..
  Heers en Verdeel dan houd je ze dom

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: