in , ,

Zo scoor je met een buitenlandse Tesla nog altijd torenhoge subsidie

tesla 1562693057
Ben_Kerckx / Pixabay

Hoewel begin dit jaar een wetswijziging werd ingevoerd waardoor de mindering op bijtelling voor dure, elektrische auto’s (zoals een Tesla) de kop in werd gedrukt, blijkt het nog altijd kinderlijk eenvoudig om te profiteren van flinke kortingen.

Dit meldt RTL Z op basis van eigen onderzoek.

Voor de wetswijziging van kracht werd, genoten elektrische rijders van 4 procent bijtelling over de volledige cataloguswaarde van hun auto. Dit tegenover 22 procent bijtelling voor auto’s met een traditionele verbrandingsmotor.

Door de hoge cataloguswaarde van luxe wagens, konden kortingen in het meest gunstige geval oplopen tot 59.000 euro euro over vijf jaar (de standaard subsidieperiode). Wie het subsidiespel heel slim speelde, wist dit bedrag zelfs op te krikken tot 73.120 euro.

Het lage bijtellingspercentage voor elektrische auto’s was bedoeld om elektrisch rijden te stimuleren, maar werd overladen met kritiek. De rijken zouden door de gunstige bijtelling alleen maar rijker worden, terwijl het de belastingbetaler veel geld kostte:

Lees verder bij de bron: wnl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deutsche Bank 1562684098

Duitsland, Deutsche Bank en EU-problemen

Europese Unie 1560589474

EU-belastinggeldsmijterij: 2 miljoen euro voor 4 maanden tijdelijk werk