in , , ,

Duitsland, Deutsche Bank en EU-problemen

LoboStudioHamburg / Pixabay

Dat in de shit zit zal de meesten van u worst zijn. Dat wordt anders als je naar Duitsland en het grote plaatje kijken gaat.

Duitsland heft op dit moment drie crises tegelijk gaande. De eerste, – de sanering van Deutsche Bank die deze week vorm kreeg – is een economisch drama dat al een paar jaar in aantocht was, maar het moment is uitermate ongelukkig. De tweede is de aanstaande benoeming van de Duitse minister van Defensie als voorzitter van de EC.

Een typisch gevalletje van een dark horse dat op het laatste moment door de regeringsleiders ingeschoven werd, en het splijt de Duitse coalitie die toch al bijzonder wankel was. De derde is er vooral een in opbouw.

Er dreigt al tijden een economische , maar de val van Deutsche Bank gecombineerd met de optie van een No-deal- zouden schokken kunnen produceren die het Duitse bestel blijvende schade toe brengen.

Het probleem met Deutsche is ernstiger dan men buiten Duitsland beseft. Het was de enige superbank van de EU. Niet alleen is Deutsche Bank een systeembank die Duitsland zich niet veroorloven kan te laten ploffen, maar ook de EU zou het zich niet veroorloven kunnen deze bank te verliezen.

Maar het gevoel van naderend onheil overstijgt…

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Toeslagen-affaire: Belastingdienst jaagt etnisch profilerend mensen de dood in

Zo scoor je met een buitenlandse Tesla nog altijd torenhoge subsidie