in ,

Europees Parlement heeft resolutie aangenomen en wil herstelfonds van maar liefst 2000 miljard euro

PublicDomainPictures / Pixabay

Het heeft in meerderheid (505 stemmen voor, 119 tegen, 69 onthoudingen) een resolutie aangenomen over een economisch herstelplan voor de van 2000 miljard in verband met de coronacrisis.

Het fonds moet bovenop de EU-meerjarenbegroting van 2021 tot en met 2027 komen en worden gefinancierd met de uitgifte van langlopende obligaties, stelt de resolutie.

De presenteert op 27 mei haar voorstellen voor het nieuwe zogeheten meerjarig financieel kader (MFK), met daaraan gekoppeld een herstelfonds. Het parlement waarschuwt dat het opzetten van het herstelfonds niet mag leiden tot een lager MFK en dringt juist aan op verhoging.

Het huidige MFK van 2014 tot eind dit jaar bedraagt bijna 100 miljard euro.

Zwaar door de coronacrisis getroffen lidstaten moeten volgens het parlement bij het herstel worden geholpen met leningen maar vooral ook met subsidies en rechtstreekse betalingen voor investeringen.

Het geld moet ….

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De beproefde paniekgrafiek : de Hockeystick! Aflevering covid-19 epidemie

Mind’s eye: Ongelooflijk nieuw hersenimplantaat laat blinden letters en vormen ‘zien’