in ,

Zorgmedewerkers nu zelf de grootste besmettingshaard

Er kan niet verwacht worden van artsen en andere hulpverleners dat zij, zonder voldoende beschermingsmiddelen, met coronapatiënten werken. Dat oordeelde artsenfederatie KNMG vrijdag.

“Ik vind dat er een inschattingsfout is gemaakt. De mogelijkheid dat zorgverleners anderen besmetten is veel groter dan eerder is aangenomen”, zegt directeur van Buurtzorg, Jos de Blok in Goedemorgen Nederland op NPO1.

Van alle mensen die positief getest zijn op het coronavirus werkt zeker 28 procent in de , blijkt uit cijfers van het RIVM. Dat staat voor ruim 8000 man.

De helft van hen is jonger dan 44 jaar, 81 procent is vrouw. Onbekend is in welk deel van de zorg besmettingen vooral voorkomen.

Het geeft ook aan dat zorgpersoneel vaker wordt getest, wat het logischer maakt dat ze ruim vertegenwoordigd worden in de cijfers.

“Door hen onbeschermd te laten werken raken onnodig veel mensen ziek, en zijn hulpverleners zelf de grootste bron van besmetting,” zegt De Blok.

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Covid-19 en de circuits van het kapitaal

‘1,5 meter-samenleving mogelijk nog tot in 2022 noodzakelijk’