in ,

Zorgmedewerkers nu zelf de grootste besmettingshaard

Er kan niet verwacht worden van artsen en andere hulpverleners dat zij, zonder voldoende beschermingsmiddelen, met coronapatiënten werken. Dat oordeelde artsenfederatie KNMG vrijdag.

“Ik vind dat er een inschattingsfout is gemaakt. De mogelijkheid dat zorgverleners anderen besmetten is veel groter dan eerder is aangenomen”, zegt directeur van Buurtzorg, Jos de Blok in Goedemorgen  op NPO1.

Van alle mensen die positief getest zijn op het werkt zeker 28 procent in de , blijkt uit cijfers van het RIVM. Dat staat voor ruim 8000 man.

De helft van hen is jonger dan 44 jaar, 81 procent is vrouw. Onbekend is in welk deel van de zorg besmettingen vooral voorkomen.

Het geeft ook aan dat zorgpersoneel vaker wordt getest, wat het logischer maakt dat ze ruim vertegenwoordigd worden in de cijfers.

“Door hen onbeschermd te laten werken raken onnodig veel mensen ziek, en zijn hulpverleners zelf de grootste bron van besmetting,” zegt De Blok.

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.S.
10 maanden geleden

Stop maar met de zorg dan, laat al die mensen maar lekker liggen in hun bedjes en doodgaan. Dit bedoel ik sarcastisch uteraard, want zorg moet NOOIT gestopt worden.

Rob De Jong
10 maanden geleden

dit is toch gewoon een reactie op het slechte zorg systeem van Mark Rutte en zijn marktwerking , het geld verdienen wat hij wil over de ruggen van de bevolking , vroeger toen er het ziekenfonds was werd er ineens gezegd dat de zorg te duur was en met allerlei mooie beloftes werden we voor de gek gehouden het huidige systeem in te voeren, en zie te weinig voorraad , mensen eruit geschopt en nu komen die weer terug omdat zij hart hebben voor deze zaak.
ziekenhuizen dicht en failliet , allemaal dankzij die marktwerking het geld fabriekje van Rutte en zijn 40 Coalitierovers

Covid-19 en de circuits van het kapitaal

‘1,5 meter-samenleving mogelijk nog tot in 2022 noodzakelijk’