in , , ,

‘Zuckerberg moet in EU-parlement uitleg geven’

Facebookbaas Mark Zuckerberg moet de 500 miljoen EU-burgers geruststellen over hun privacy. De voorzitter van het Europees Parlement wil duidelijkheid van de topman van het sociale medium dat hun persoonlijke gegevens ‘niet zijn gebruikt om de democratie te manipuleren’, aldus Antonio Tajani.

Hij heeft de Amerikaanse multimiljardair daarom uitgenodigd in het EU-parlement, de vertegenwoordiging van die Europese burgers.

Facebook is in opspraak gekomen doordat persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers in de VS zou zijn misbruikt ten behoeve van Donald Trumps campagne voor de presidentsverkiezingen. De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) doet volgens Amerikaanse media een onderzoek naar het internetbedrijf.

De toezichthouder zou willen nagaan of het privacyrichtlijnen heeft geschonden waardoor het bedrijf Cambridge Analytica toegang tot persoonlijke gegevens had. Die werden voor Trumps campagne gebruikt.

EU-commissaris Vera Jourova (Justitie) is momenteel in de VS waar ze hoopt op opheldering over de zaak. ,,Deze kwestie moet diepgaand onderzocht worden. Europeanen moeten weten hoe hun gegevens worden gebruikt”, twitterde ze.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

One Comment

Leave a Reply
  1. Volgens diverse berichten op internet is Zuckerberg de kleinzoon van Rockefeller. Van grootvader kreeg hij een “startkapitaaltje” mee van 500 miljoen dollar plus waarschijnlijk de plannen die door de CIA waren uitgewerkt. Rockefeller die er trots op was en openlijk toegaf een groot voorstander te zijn van de NIeuwe Wereld Orde … en die dus alle ondergrondse initiatieven steunde. Rockefeller was lid van de Bilderberg groep die zoals bekend is direct de EU stuurt.
    Dus verwacht geen moeilijke vragen voor Zuckerberg … de vragen worden lang van te voren toegestuurd en waarschijnlijk de antwoorden ook. Eigenlijk is dit bezoek een toneelstukje dat wordt opgevoerd om de burgers van de EU te laten zien hoe goed de EU zijn huiswerk doet … Trap er niet in !!!!

Geef een antwoord

In bijna alle auto’s en elektronica zit mica, dus kinderarbeid

Volgens experts trekt de regering veel te weinig geld uit voor uitvoering sleepwet