in

Volgens experts trekt de regering veel te weinig geld uit voor uitvoering sleepwet

Volgens deskundigen in het FD trekt de regering met 20 miljoen euro veel te weinig uit voor uitvoering van de  op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Eén ‘wijktap’ van een dag zou al zo’n 2,5 ton kosten.

“Een budget van 20 miljoen euro per jaar is dus onrealistisch voor zo’n complex project”, zegt Ludo Baauw, van hostingbedrijf Intermax en bestuurder van de Nationale Beheersorganisatie Internetproviders (NBIP) tegen het FD.

Internetbedrijven zijn al weer bang dat zij de kosten moeten gaan dragen, zoals destijds met de invoering van de Wet Computercriminaliteit.

Alex Bik van hostingbedrijf BIT zegt 25 euro per tap als vergoeding te krijgen, terwijl de kosten voor zijn bedrijf zeker 1500 euro bedragen. “Weigeren is geen optie.”

Alles bij de bron; BeveilNieuws

Lees ook eens verder bij de bron: Volgens experts trekt de regering veel te weinig geld uit voor uitvoering sleepwet


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
W. Wakker
3 jaren geleden

Ach het gaat er eerst om om het voorstel er door heen te krijgen … Vervolgens hoor je na een paar weken nadat het voorstel er door is dat het te weinig geld is. Dan gaan er weer maanden over heen en dan is ook dat bedrag veel te laag en moet er meer geld komen. En aan het eind kun je er donder op zeggen dat de rekening nog weer 5 keer hoger is dan begroot en dan wordt zonder enig bericht de rekening bij de burgers neergelegd. Burgers die zowiezo helemaal niet positief waren over het voorstel maar naar wie niet wordt geluisterd en alleen goed zijn om te betalen. Hoe ik dat zo goed weet? Omdat de burgers van hun zuurverdiende salaris maar ongeveer 20 % over houden na aftrek van alle belastingen en heffingen terwijl man en vrouw beiden werken …. Burgers kunnen zo hard niet werken of de overheid heeft altijd tekort !

Overigens wel eens goed om deze uitstekende presentatie van George Carlin te bekijken over politici en hun taal: https://www.youtube.com/watch?v=HEeDRUZIDq8
George Carlin is overigens onder verdachte omstandigheden zeer plotseling overleden aan een hartstilstand terwijl hij geen hartklachten had.

‘Zuckerberg moet in EU-parlement uitleg geven’

UT-studenten schrikken van resultaten eigen privacyonderzoek Facebook