in ,

Zwart op wit: VS-kernbommen opgeslagen in o.a. Volkel en Kleine Brogel

Er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de luchtmachtbasis Kleine Brogel in Limburg. Dat blijkt uit NAVO-documenten die VRT NWS kon inkijken. Volgens  het document liggen er in totaal zo’n 150 Amerikaanse kernwapens op zes basissen in Europa en Turkije. Het document werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement.

Het document “A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces” gaat over de vernieuwing van de Amerikaanse atoomwapens in Europa en werd opgesteld voor parlementariërs uit de verschillende NAVO-lidstaten.  Onder meer Wouter De Vriendt van Groen kreeg het document in handen.

Het niet-geclassificeerde rapport somt alle basissen op in Europa waar kernwapens worden opgeslagen. Het gaat om Büchel in Duitsland, Aviano en Ghedi-Torre in Italië, Inçerlik in Turkije, Volkel in Nederland en Kleine Brogel in ons land. “In totaal bevinden zich er zo’n 150 Amerikaanse atoomwapens op die basissen.”

(Lees verder onder een stuk uit het document.)

Lees verder bij de bron: VRT NWS via Krapuul

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vaccin’s en kanker?!

HagaZiekenhuis krijgt allereerste Nederlandse boete á 460.000 euro om EU-privacywet