in ,

38 coronadoden in één dag blijkt nepnieuws: ‘Schandalig dit’

fake news essay

Vandaag schreven de media dat er 38 coronadoden waren gemeld. Paniekmodus aan. Een triest record. Al snel bleek dat het afgelopen etmaal helemaal geen 38 mensen waren gestorven aan .

Van de meldingen waren er 21 afkomstig van de IJsselland, die in de afgelopen week in totaal 28 doden rapporteerde.

GGD IJsselland floot de media terug: “Er zijn niet ineens 28 mensen in onze regio overleden door de afgelopen week, zoals sommige media hebben begrepen.”

Het gaat hier om ‘een administratieve inhaalslag'. “We kijken op basis van wie er overleden is of deze persoon ook positief getest is geweest op het . We hebben inmiddels 28 extra namen gevonden en dit aantal doorgegeven, waarbij corona een doodsoorzaak zou kunnen zijn, maar dat is niet zeker (bij sommige mensen zal er sprake zijn geweest van een andere doodsoorzaak).”

En nu komt het: “Voor alle duidelijkheid, voor zover bij ons bekend is er in de afgelopen week helaas één persoon in onze regio overleden aan Covid-19 (niet 28!). […] Gelukkig klopt de snelle conclusie bij sommige media dat er zo'n groot aantal overleden zou zijn dus niet.”

Ze raken helemaal verstrikt in hun eigen

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
57e2d54a4b51ad14ea898675c6203f78083edbed5255754e732e7d 640 misbruik

Pedoseksuelen kind aan huis bij jeugdinstellingen in Friesland

oorlog 1563788385

Oorlog breekt uit tussen Armenië en Azerbeidzjan