in ,

4 vrijwilligers ontwikkelen gezichtsverlamming na het krijgen van Pfizer Covid-19-prik

pixabay zelfmoord vaccin 02 480x300 1

Vier proefpersonen die het Pfizer Covid-19-vaccin kregen, ondervonden gezichtsverlamming, volgens de Food and Drug Administration. De FDA zei dat het probleem moet worden gecontroleerd naarmate de prik op grotere schaal beschikbaar komt.

De mogelijk zorgwekkende gevallen werden onthuld nadat de Amerikaanse geneesmiddelenregulator een analyse van het Pfizer-BioNTech-vaccin had gepubliceerd voorafgaand aan een bijeenkomst om te overwegen om toestemming voor noodgebruik voor de prik in de Verenigde Staten te overwegen.

Volgens de documenten werd Bell’s verlamming, een vorm van tijdelijke gezichtsverlamming, gemeld door vier deelnemers tijdens fase 3-onderzoeken. De individuen hadden de prik toegediend gekregen en geen enkel lid van de placebogroep had vergelijkbare bijwerkingen.

De aandoening lijkt op een beroerte, waarbij de meeste patiënten hulpeloos toekijken terwijl een kant van hun gezicht naar beneden hangt en hun spieren slap worden. In sommige zeldzame situaties kunnen beide zijden van het gezicht verlamd raken. Het is onduidelijk wat de verlamming van Bell veroorzaakt, hoewel de tijdelijke verlamming meestal vanzelf verdwijnt.

De FDA beweerde echter dat de frequentie van het gezondheidsprobleem “consistent is met het verwachte achtergrondcijfer bij de algemene bevolking” en voegde eraan toe dat er geen duidelijk bewijs was dat het coronavirusvaccin in verband werd gebracht met de onaangename medische toestand. Toch raadde de federale regulator aan “toezicht te houden op gevallen van Bell’s verlamming met inzet van het vaccin bij grotere populaties.”

De FDA merkte de “numerieke onbalans” op van de gevallen van Bell’s verlamming onder de vaccin- en placebogroepen, maar zei dat er geen andere “niet-ernstige bijwerkingen” waren die een vergelijkbaar patroon vertoonden.

Volgens de documenten komen bijwerkingen vaak voor, maar lijken ze ondergeschikt te zijn. Van de proefdeelnemers ervoer 84 procent een of andere reactie. Na ontvangst van de prik meldde 63 procent van de proefpersonen vermoeidheid en 55 procent zei hoofdpijn te hebben. Rillingen werden gemeld door 32 procent van de deelnemers, 24 procent klaagde over gewrichtspijn en 14 procent kreeg koorts.

Over het algemeen lijkt de prik goede cijfers te hebben gekregen van de FDA. In zijn rapport zei de toezichthouder dat het vaccin met twee doses ongeveer 50 procent effectief is, zelfs na de eerste injectie. Aangenomen wordt dat het vaccin voor 95 procent effectief is na de tweede dosis, drie weken later toegediend.

De FDA ontdekte ook dat de prik het risico op ernstige Covid-19-symptomen na de eerste dosis verminderde.

Dinsdag was het Verenigd Koninkrijk het eerste land ter wereld dat begon met het toedienen van het Pfizer-BioNTech-vaccin aan de algemene bevolking.

Lees verder bij de bron: RT USA News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccin 1546455973

Vrienden, familie en collega’s zullen je gek, onwetend en een samenzweerder noemen

Schermafbeelding 2020 12 09 om 10.17.24

Nederland gaat achteruit: Bouwvakkers verpauperde flat leggen werk neer na bedreigingen, scheldpartijen en sabotage