in , ,

“Oncontroleerbare situatie” : 450.000 genetisch gemodificeerde supermuggen losgelaten in Brazilië

CreativesolutionisT / Pixabay

Nieuw onderzoek van de Yale University heeft aangetoond dat wetenschappers in Brazilië rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor het ontketenen van een nieuwe variëteit van een genetisch gemodificeerde “super” mug die sterker en robuuster is.

Daarmee vormen ze dus een grotere bedreiging voor de dan natuurlijke .

Hoewel Oxitec, de fabrikant van deze transgene muggen, aanvankelijk beweerde dat ze niet in staat zouden zijn om zich voort te planten, is dit nu onwaar gebleken! Oxitec’s OX513A muggen, zoals ze zijn samengesteld, zijn niet alleen volledig in staat om zich voort te planten, maar van hun nakomelingen wordt gezegd dat ze “hybride kracht” bezitten waardoor ze sterker en beter bestand zijn tegen insecticiden.

Dit is de reden waarom Oxitec’s OX513A -muggen, ok wel super-muggen werden genoemd. Ze lijken veel op “superbugs” en “superweeds” die, in tegenstelling tot de beweringen van hun fabrikanten, in feite veerkrachtiger zijn dan de natuurlijke variëteiten die ze zouden moeten uitroeien.

Terwijl de vrijlating van ongeveer 450.000 mannelijke OX513A-muggen aanvankelijk leidde tot een reductie van ongeveer 85 procent in de muggenpopulatie van Jacobina, een stad in Brazilië, veranderde dit uiteindelijk in de loop van de tijd omdat de genen van deze OX513A-muggen werden doorgegeven aan hun nakomelingen.

Niet alleen de bewoners van het dorp, maar op termijn de biotoop van de gehele aarde, zijn zonder toestemming gebruikt voor dit expiriment.

“De claim was dat genen van de vrijgavestam niet in de algemene populatie terecht zouden komen omdat nakomelingen zouden sterven”, aldus Jeffrey Powell, professor in ecologie en evolutionaire biologie aan Yale. “Dat was duidelijk niet wat er gebeurde.” Gebieden waar OX513A-muggen van Oxitec zijn uitgebracht, hebben nu MEER muggen dan voorheen.

“De vrijlating van de muggen werd haastig uitgevoerd zonder dat sommige bezwaarlijke punten waren opgehelderd,” verklaarde de Braziliaanse bioloog Jose Maria Gusman Ferraz, zoals geciteerd door de Braziliaanse krant Folha de S. Paulo.

In Duitsland hebben onderzoekers van het in München gevestigde onderzoekslaboratorium Testbiotech hun zorgen geuit, en waarschuwden dat het ‘kleine’ muggenexperiment van Oxitec heeft geleid tot “een grotendeels oncontroleerbare situatie”.

“Dit incident moet gevolgen hebben voor de verdere inzet van genetische ,” voegde Testbiotech CEO Christoph Then er aan toe.

Het is belangrijk op te merken dat nooit bewezen is dat Zika, een van de virussen die Oxitec gebruikte als excuus om zijn OX513A-muggen te maken en los te laten, vóór de vrijlating de uitbraak van microcefalie veroorzaakte die in delen van Brazilië problemen veroorzaakte.

Verbazingwekkend genoeg lijkt de ware oorzaak een farmaceutisch medicijn of te zijn geweest, en mogelijk het voorgeschreven medicijn thalidomide, dat aan zwangere vrouwen werd gegeven voordat werd ontdekt dat een veel voorkomende bijwerking is dat baby’s die eraan worden blootgesteld zonder ledematen worden geboren.

Lees verder bij de bron: Earth Matters


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Muggezifterij ....
1 jaar geleden

Hoe ter wereld kan een bedrijf zo’n experiment zonder enige check and balances uitvoeren.
En verder kunnen we niet uitsluiten dat sprake is van kwade wil en dat we moeten nagaan of er niet partijen achter de schermen zijn die dit experiment hebben laten uitvoeren ….
Per slot zijn Aids en Ebola ook door krankzinnige en boosaardige mensen gemaakt.

Er moet een enorme schadeclaim bij dit bedrijf neergelegd worden plus alle gevolgschade. Dat is de enige manier waarop dit soort jongens reageren.
En 5G moet nog komen …. en de schade door vaccins en geoengineering moet nog gaan komen.

In wat voor wereld zijn we terechtgekomen?

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Wij zijn terecht gekomen in de wereld van de islam. Daar zijn die muggen maar kleinigheden bij. die muggen kun je nog chemisch verdelgen. Bij moslims kan dat ook maar dat willen de christenen niet en de overige beschaafde mensen ook niet want dat is niet humaan. Zij vergeten dat ze te maken hebben met barbaren die je kop afslaan. Ze komen er spoedig achter

Orkaan Lorenzo van zwaarste categorie koerst af op Europa en “Nederland”

Ook Global Climate Strike wordt met miljoenen gesteund door … George Soros