in , ,

Aandeel Amsterdamse huishoudens in langdurige armoede stijgt

anaterate / Pixabay

Het aandeel langdurige minimahuishoudens in is de afgelopen jaren gegroeid, van 58% in 2013 naar 65% in 2017. In het algemeen lijken meer minima te profiteren van de economische voorspoed en de inspanningen van de gemeente op uitstroom naar werk.

Maar een grote groep van de minima lukt het helaas, om allerlei redenen, niet (duurzaam) hiervan te profiteren. Deze toename is deels te verklaren door de groei van het aantal en het percentage oudere minima.

Daarnaast vormen Amsterdammers met een bijstandsuitkering de grootste groep langdurige minima. Deze groep blijft een laag inkomen houden.

Wethouder Moorman: ‘ staat gelijke kansen in de weg en belemmert een grote groep Amsterdammers om volwaardig mee te kunnen doen. Juist de groep die langdurig onder de armoedegrens leeft, heeft vaak te maken met laaggeletterdheid, een laag opleidingsniveau, werkloosheid, weinig werkervaring, schulden, een slechte en eenzaamheid.  We investeren daarom ruim € 100,- miljoen per jaar in het tegengaan van de armoede-en schuldenproblematiek.”

Het aantal kinderen in Amsterdam dat opgroeit in armoede neemt af: van 19% (27.090 kinderen) in 2016 naar 18,3% (26.039 kinderen) in 2017. De afname is voor het derde jaar op een rij.

Dit blijkt uit de jaarlijkse Amsterdamse Armoedemonitor van de gemeente Amsterdam, gebaseerd op inkomensgegevens van het CBS.

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voedselbank ziet nieuwe groep cliënten: werkende armen

Uitspraak: Minister moet Haga Lyceum gewoon blijven betalen