in , ,

Voedselbank ziet nieuwe groep cliënten: werkende armen

voedselbank

In anderhalf jaar tijd is het aantal huishoudens in onze provincie dat afhankelijk is van de voedselbank gestegen van 2200 naar 2700. Vooral in Stad en in Oost-Groningen is het aantal cliënten gestegen.

Volgens Ulfert Molenhuis van Voedselbank Groningen is er een nieuwe groep cliënten bijgekomen: de werkende armen. ‘Het is de groep die net geen huurtoeslag of ziektekostentoeslag kan krijgen. Die belandt soms ook onder de norm voor de voedselbank.

Molenhuis stelt dat het voor ‘kortopgeleide mensen’ in de stad lastig is om een baan te vinden, vanwege de vele studenten die daar een bijbaantje hebben

En in Oost-Groningen is te weinig werk. Met deze regering worden de rijken steeds rijker en de armen blijven arm.

Volgens Molenhuis is het zaak om ervoor te zorgen dat mensen niet meer zo wegzakken in een moeras van schulden als nu vaak het geval is. Hij wijst op plannen van de gemeente Groningen om mensen sneller uit de schulden te krijgen.

Voor de voedselbank betekent de toename van het aantal cliënten dat de kosten omhoog gaan.

Lees verder bij de bron: RTV Noord

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7948878612 0b2d61b1ef Netanyahu

Israëlische premier Netanyahu aangeklaagd voor corruptie

armoede 1542376782

Aandeel Amsterdamse huishoudens in langdurige armoede stijgt