in ,

‘Algemene mondkapjesplicht kan juridisch op korte termijn niet’

Het kabinet kan niet op korte termijn besluiten tot een mondkapjesplicht in de openbare ruimte. Dat zeggen drie experts in het staats- en bestuursrecht tegen NRC.

De maatregelen in de strijd tegen het worden momenteel opgenomen in noodverordeningen en die zijn niet geschikt om grondrechten langdurig in te perken, zegt hoogleraar recht en Jan Brouwer (Rijksuniversiteit Groningen).

Bij een mondkapjesplicht is dat volgens hem aan de orde.

Door de recente stijging van het aantal besmettingen is een bredere mondkapjesplicht momenteel onderdeel van het publieke debat.

Volgens hoogleraar Brouwer gaat een mondkapjesplicht in tegen artikel 10 van de , waarin staat dat eenieder recht heeft op ‘eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer'.

Volgens Brouwer ‘kan de niet zonder wettelijke grondslag kleding aan burgers gaan voorschrijven'. Hij wijst op eerdere mislukte pogingen om zonder wetgeving petjes of motorkleding te verbieden met plaatselijke …..

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zonnesteek Covid-19

LOL! Facebook klaagt Europese Commissie aan om ‘excessieve dataverzoeken’