in

Als sommige mediamensen en politici nou eens hun mond gaan wassen

6246831148 484501c705 monddood e1426538556323

De besmettingen gaan zoals te verwachten de dag voordat de spoedwet in de Tweede Kamer in stemming gaat, ‘verontrustend’ omhoog. Ook meerdere gebieden in Europa worden wat sterker gekleurd.

De gewenste bandbreedte:

Het blijft nog steeds die nauwe bandbreedte waarbinnen kabinet mijn inziens balanceert: niet te weinig besmettingen (lees positieve PCR-testen): want de angst moet erin blijven, en spoedwet erdoor.

Maar niet te veel: de vaccinatiebereidheid gaat dan dalen. ‘Hoezo vaccinatie? de meesten hebben het al gehad!’

De brandbreedte: Een aanname die ik heb om het geklooi met de testen en labs te verklaren. Gas geven en remmen, gas geven en remmen.

NOS: what’s in that name?

8 september ‘Weekcijfers corona: aantal positieve tests stijgt weer, opnames en doden dalen’

‘Na weken waarin het aantal besmettingen daalde of gelijk bleef, was er deze week weer een stijging van het aantal positieve testen te zien.

We hebben het over: aantal besmettingenaantal positieve testen (en in 1 zin) en bij de grafiek worden het ineens ‘coronagevallen‘. Om moedeloos van te worden, om dat weer uit te kauwen. Een ‘coronageval’: een zeer wetenschappelijke omschrijving van ? niet dus. Positief getest, cq. besmetting: het kán ook een oud stukje RNA zijn. Het zegt niets over de actuele infectieuze toestand. Dat zei prof Kuiper (of Kuyper) van het Flevoziekenhuis mij ooit over de positieve PCR test Lyme. Nee, dat was een oud stukje DNA wat nog ergens rond zweefde. Kunnen die ‘nieuwe’ positief getesten dan net zo goed ‘oude’ doorgemaakte  ‘gevallen’ zijn?  Ouwe stukkies RNA van dat virus. Misschien wilt u het,  neuroloog heer Kuiper een keer aan het kabinet uitleggen. Of is er een verschil tussen bacterie DNA en virus RNA? wie weet.

Over een mogelijk actuele actieve corona toestand: Er VALT NIETS OVER TE ZEGGEN op grond van deze PCR-test. Ik begrijp werkelijk niet hoe mevrouw Timen haar wetenschappelijke integriteit hier inruilt tegen: even als een mooie dame op tv aandacht trekken? Dat lukt natuurlijk alleen als de ‘besmettingen’ omhoog gaan.  O ja, net de dag voor die spoedwet behandeling in Tweede Kamer. Overigens zei een kennis mij: ja, die vrouw die een duits accent heeft, die was heel akelig op de afdeling. O, de glans op TV is voor de TV? Maar ja, akelige mensen kunnen op zich wel waarheid vertellen, als ze waarheid vertellen. Het gaat immers om de argumenten. Maar om het moeilijker te maken, heel soms ook niet, bij intuitie. Alleen daarmee overtuig je niet, het kan wel voor jezelf werken.

Toch zou ik wel gaan voor een equivalent van de Eed van Hippocrates: Een eed voor wetenschappers! Eed van Aristoteles? En ééntje voor de journalistiek? Een extra steuntje om waarheid, én duidelijke transparante verkondiging van deze waarheid te stimuleren.

‘Opmars’positieve PCR als legitimering spoedwet

En met die hele positieve PCR opmars wil natuurlijk het kabinet z’n spoedwet legitimeren. Mensen: gevaar! Wij komen met de mogelijkheid ‘snel’ in te kunnen grijpen, middels een spoedwet. Geen democratische bureaucratie.  U weet, de snelheid waarmee alles vanaf maart ging, met mondkapjes, testen, etc. Gelooft u er nog in? En een maatregel die zeer ongunstig voor de ouderen uitpakte: geisoleerd in eenzaamheid. Om ze zgn. te beschermen tegen het coronavirus. Mensonterend. En nu: o het aantal besmettingen loopt op, geen verpleeghuis gesloten? Nee de verpleeghuizen zelf neigen daar niet meer toe, gelukkig! Maar o, wacht geen verpleeghuis sluiten voordat de spoedwet erdoor is. Anders wordt de weerstand in de bevolking wellicht te hoog? Worden teveel mensen wakker voor deze spoedwet?

Laten we voor de verandering nog even een ‘complotdenker’ aanhalen: https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/de-pcr-test-bewijst-absoluut-niet-dat-u-het-coronavirus-sars-cov-2-heeft/

Orwell’s oorlog = vrede, spoedwet = democratie

Ach nee zegt het kabinet, de spoedwet moet nog democratisch geborgd worden (of hoe zeg je dat in juridische termen). Een minister (met natuurlijk zijn aanstuurders) de macht geven zo hup een maatregel in te stellen. Want in die spoedwet staat een zinnetje waardoor het mogelijk wordt elke maatregel in te stellen die de minister (lees: met z’n aanvoerders) wil. Strand dicht? strand dicht! Scholen dicht? scholen dicht! Horeca dicht? horeca dicht! Mensen thuis, 1 uur per dag luchten, dat wordt 1 uur per dag. Geen bezoek thuis? geen bezoek thuis! Ouders ziek? jammer, als ze stervenden zijn mag je in de laatste fase wel even langs. U gelooft dat zoiets niet mogelijk is, in een democratie? Is uw geheugen dan al zo aangetast, door aluminium houdende pannen? neurotoxisch..

Een dictatoriale voortent  voor een democratisch bestel. Rutte zou z’n mond eens moeten wassen! ‘De spoedwet moet de democratie herstellen’. Kan zo de bijlage van Orwell’s 1984 worden.  In welke distortie van de werkelijkheid leven de mensen die dit geloven en uitdragen? Of leven ze in een Orwelliaanse bubbel, Schizoide Fantasie? Primitieve afweer van de werkelijkheid.

Een Schizoide Fantasie? die stond nog niet in het lijstje in vorige schrijven. Een klein voorbeeld als uitleg. We doen het allemaal wel eens. Het kan best lekker zijn even in een fijne fantasie weg te dromen. Bijvoorbeeld zoals bij de Nationale Schizoide Fantasie Driedaagse: zo vanaf 7 tot 10e van de maand. Even wegdromen wat je met al die miljoenen zou doen. Het gebruik van primitieve afweer: heel menselijk, heel ‘normaal’.

Zou het kunnen dat je voor miljoenen niet aan een loterij mee hoeft te doen?

NOS en de schaalverdeling op de y-as (EI-as)

En jawel de NOS weer met z’n grafieken. Ziet de NOS de lezer als net ‘uit het ei’?  Die grafiek met die doden, zwart begrijpelijk, moet krachtig staan. Dus ‘we’ passen de schaalverdeling nog steeds aan. Nee nee, we liegen niet met getallen… Mensen: de Leugen staat geen 180 graden tegenover de Waarheid. De leugen maakt een draai met de waarheid, en in deze grafieken gaat het om een ‘leugenachtige beeldvorming’ door middel van de presentatie en schaalverdeling:

nos grafieken sep e1599596050688 300x171 1

Blauw staat nu bovenaan, op de y-as: het aantal besmettingen. Ik zag een keer een grafiek in Belgie waar het wel netjes gebeurde: transparante staafjes. Een grote staaf met het aantal zgn. besmettingen, daarbinnen een lijntje tot waar de zieken kwamen, of ziekenhuis-opnamen, weer een lijntje met IC, en weer een lijntje met overledenen.

Dan zie je verhoudingen nog. Nu wordt er in het NOS artikel wel iets over verhoudingen gezegd. Ja meer getesten, dus dat verklaart ook de toename. Maar de redacteur weet dondersgoed dat mensen niet tot in dat detail het opslaan, of door hebben. En dat beeld vaak boven woord gaat. Let maar eens op hetzelfde geintje: in de titel iets, dat vervolgens eronder genuanceerd wordt. Voorbeelden …..

Lees verder bij de bron: NederLine

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ziekenhuizen DNA databank voor justitie

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik me laat testen op corona?

ontslagen 1574073865

Diederik Gommers van het Outbreak Management Team (OMT) moet opstappen wegens belangenverstrengeling