in , , ,

Amerikanen hebben en runnen 9 illegale militaire basissen in Syrië

De Verenigde Staten proberen voldongen feiten te scheppen wat een permanente Amerikaanse militaire aanwezigheid betreft in aangaat, een evidente schending van de soevereiniteit van het land.

Het Turkse persbureau Anadolu publiceerde onlangs informatie over Amerikaanse militaire steunpunten in het noorden van Syrië.

Volgens het Syrische parlementslid Nabil Taama willen de Amerikanen een blijvende aanwezigheid in Syrië creëren door de vorming van een Koerdische staat te forceren en zo de Russen overtroeven.

Ook de Syrische brigadegeneraal Muhammed Isa stelde, in een interview met de Russische nieuwsdienst Sputnik, vast dat de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Syrië illegaal is. Bovendien zouden de Amerikanen hun acties coördineren met verschillende terroristische groeperingen.

Volgens informatie van Anadolu zijn twee Amerikaanse luchtsteunpunten in het gebied Rmeilan (Al-Hasaka-provincie) sinds 2015 in gebruik. In maart 2016 zou er bovendien een helikoptersteunpunt in de stadswijk Harab Isk van Ain al-Arab in gebruik genomen zijn.

Deze basis zou ook een omslagpunt zijn in een van de routes waarlangs de Syrische Koerden militaire hulpgoederen geleverd worden. Verder bericht Anadolu over nog eens drie bases in Al-Hasak en drie bases in het noorden van de provincie Raqqa.

Op twee daarvan zouden ook Franse militairen gestationeerd zijn en de derde basis zou gebruikt worden voor wapenleveranties aan de Koerden.

Lees verder bij de Bron: Novini.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sem
3 jaren geleden

Fikkie stokers

Meer dan 100 vakantie vierende nep-vluchtelingen gepakt

Zorgverzekeraars komen alweer met hogere premies: “pure diefstal”