in , , ,

Amerikanen hebben en runnen 9 illegale militaire basissen in Syrië

xUS Air force.jpg.pagespeed.ic .kkN9Dswu7Y

De Verenigde Staten proberen voldongen feiten te scheppen wat een permanente Amerikaanse militaire aanwezigheid betreft in ë aangaat, een evidente schending van de van het land.

Het Turkse persbureau Anadolu publiceerde onlangs informatie over Amerikaanse militaire steunpunten in het noorden van Syrië.

Volgens het Syrische parlementslid Nabil Taama willen de Amerikanen een blijvende aanwezigheid in Syrië creëren door de vorming van een Koerdische staat te forceren en zo overtroeven.

Ook de Syrische brigadegeneraal Muhammed Isa stelde, in een interview met de Russische nieuwsdienst Sputnik, vast dat de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Syrië illegaal is. Bovendien zouden de Amerikanen hun acties coördineren met verschillende terroristische groeperingen.

Volgens informatie van Anadolu zijn twee Amerikaanse luchtsteunpunten in het gebied Rmeilan (Al-Hasaka-provincie) sinds 2015 in gebruik. In maart 2016 zou er bovendien een helikoptersteunpunt in de stadswijk Harab Isk van Ain al-Arab in gebruik genomen zijn.

Deze basis zou ook een omslagpunt zijn in een van de routes waarlangs de Syrische militaire hulpgoederen geleverd worden. Verder bericht Anadolu over nog eens drie bases in Al-Hasak en drie bases in het noorden van de provincie Raqqa.

Op twee daarvan zouden ook Franse gestationeerd zijn en de derde basis zou gebruikt worden voor wapenleveranties aan de Koerden.

Lees verder bij de Bron: Novini.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
screenshot 144

Meer dan 100 vakantie vierende nep-vluchtelingen gepakt

Zorgverzekeraars komen alweer met hogere premies: “pure diefstal”