in , , , ,

Zorgverzekeraars komen alweer met hogere premies: “pure diefstal”

In 2018 mogen we allemaal meer gaan betalen voor onze zorgverzekering. Wilders is woedend over de stijging in de zorgpremies en zegt dat de verzekeraars hun eigen reserves hadden moeten aanspreken om de premies laag te houden.

We hebben nu al iets om tegenop te zien voor het komende jaar: in 2018 zullen de zorgpremies namelijk weer stijgen. De topman van zorgverzekeraar DSW vertelde vanochtend op Radio 1 dat verzekeraars minder van het rijk kregen dan verwacht. Door de tegenvaller van 400 miljoen gaan de premies het komende jaar met 30 euro per jaar omhoog.

krijgen een groot deel van hun geld van het zorgverzekeringsfonds van de . Hierin komen alle premies terecht die bedrijven afdragen voor hun werknemers. De rest van het geld komt van de verplichte zorgverzekering die we allemaal moeten hebben. Omdat er onverwacht minder geld binnenkwam dan berekend, gaan de premies het komende jaar omhoog. Dat is heel slecht nieuws voor veel Nederlanders, want dit jaar gingen de premies óók al omhoog.

De vraag is dan ook of zorgverzekeraars niet meer uit hun eigen financiële reserves van miljarden hadden moeten putten om de premies laag te houden. Volgens minister van Edith Schippers had dat best gekund. Geert Wilders vindt de stijging in de zorgpremies dan ook belachelijk:

Niet de laten bloeden maar de eigen reserves aanspreken, zegt de PVV-leider boos. Hij raakt daarmee een gevoelige snaar bij Nederlanders die moeten sappelen om hun zorgverzekering elke maand te betalen en ook nog eens een hoog eigen risico hebben. En dat terwijl gratis krijgen en zelfs duizend euro per jaar voor behandelingen bij de tandarts ontvangen. Geen wonder dat steeds meer Nederlanders willen dat de grenzen dichtgaan voor gelukszoekers.

Of Wilders' opmerking iets zal uithalen, is de vraag. De verzekeraars lijken immers vastbesloten om nóg meer geld van ons te gaan eisen het komende jaar. Maar één ding is zeker: steeds meer Nederlanders zijn dat zat. Voor hen is Wilders een aantrekkelijke optie.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/08/geert-wilders-veegt-vloer-aan-met-zorgverzekeraars-om-hogere-premies-pure-diefstal/

Lees verder bij de Bron: eunmask

https://twitter.com/valk1955/status/893787972037902336


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Amerikanen hebben en runnen 9 illegale militaire basissen in Syrië

Meer zicht op de effecten van vaccinaties door een Amerikaans onderzoek