in , ,

Angela Merkel’s aftocht is begonnen

merkel 1540809755
geralt / Pixabay

‘Angela wil na 18 jaar stap opzijzetten als CDU-leider'

De Duitse regeringspartij CDU verkiest volgende maand een nieuwe voorzitter, maar bondskanselier is bereid geen kandidaat meer zijn.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich bereid verklaard haar CDU-voorzitterschap op te geven na het massale stemmenverlies bij de deelstaatverkiezingen in Hessen.

Het Duitse persbureau dpa vernam van bronnen binnen de partij dat Merkel dit maandag in een vergadering van de partijleiding duidelijk had gemaakt.

Haar opvolger kan al begin december op het partijcongres van de CDU in Hamburg worden gekozen. Merkel staat sinds 2000 aan het hoofd van de CDU en is sinds november 2005 bondskanselier van de Bondsrepubliek . Ze zou wel bondskanselier willen blijven.

Tot nu toe heeft zij altijd verklaard dat het partijvoorzitterschap en het kanselierschap bij dezelfde persoon moeten liggen.

Grote verliezen

Net als eerder de zusterpartij CSU in Beieren, leed de CDU in Hessen gisteren grote verliezen. In de loop van de dag zullen de partijcommissies in Wiesbaden en Berlijn de gevolgen van het resultaat bespreken.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
economie 1540809400

Economics: De zichzelf vervullende profetie

vrijheid 1540815100

Europees Parlement besluit de vrijheid van meningsuiting weer verder in te perken