in ,

Van dodelijke steekpartijen verdachte Soedanezen worden een last voor de Nederlandse belastingbetaler

WilliamCho / Pixabay

Een 25-jarige migrant zal in januari worden berecht voor het doodsteken van een 18-jarige jonge Nederlander in april vorig jaar in de stad Oss. De vermeende moordenaar is een Soedanese asielzoeker die bij de politie bekend staat als een onruststoker.

Maar zelfs als hij schuldig wordt bevonden, mag de moordenaar niet worden gedeporteerd.

Rik van de Rakt werd dood aangetroffen naast zijn fiets in wat volgens de politie een onnodige aanval leek te zijn. Ooggetuigen zeggen dat de migrant eerder die dag mogelijk ook betrokken was bij een andere aanval. Volgens het Nederlandse dagblad de Telegraaf verkeerde hij in “geestelijke verwarring” toen hij werd gearresteerd op station Oss.

Bij de rechtbank in Den Bosch bleken de betrokken partijen onlangs tijdens een tweede zogenoemde voorzitting te zijn geïnformeerd door de - en Naturalisatiedienst (IND) over het voornemen om de verdachte uit te zetten.

Maar dat zal sowieso nooit gebeuren, want volgens een deskundigenrapport was de Soedanese migrant op zondagochtend 19 april zo in de war dat de gruweldaad hem niet kan worden verweten.

Hij was helemaal gek, beweren ze. Op een fietspad in Oss stak hij Rik van de Rakt neer met een mes, die toevallig langskwam op weg naar zijn werk.

Er zijn geen vragen meer over de feiten, zei de officier van . Inmiddels is ook vastgesteld dat bloedspatten op Rick’s rugzak afkomstig waren van de verdachte.

De centrale vraag is wat er met Abdallah A. gebeurt als hij inderdaad wordt veroordeeld voor het opzettelijk doodsteken van de Nederlander. Volgens deskundigen kan de migrant niet verder zonder behandeling.

Dat maakt het ook onmogelijk om de verdachte uit te zetten, stelt officier van justitie Sandra Kierkels. “De Nederlandse staat heeft een zorgplicht. Gezien de complexe problemen bestaat het risico dat hij niet goed kan worden opgevangen in Soedan. ”

Deze overweging zal niet veranderen door het vonnis dat de zal uitspreken tijdens de volgende zitting, benadrukte ze.

Advocaat Tom Deckwitz heeft met succes ….

Lees verder bij de bron: SDB


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Incompetente regering MOET weg !!
7 maanden geleden

Het is werkelijk niet te geloven dat de NL overheid blijkbaar niet in staat is om normaal en gezond te denken.
Waarom wist de NL burger al vanaf het begin dat deze hele immigratie een ramp zou gaan worden en waarom wist de NL overheid dat niet?
Waarom wilde de NL overheid niet naar de burgers luisteren die vrijwel continu de regering hierop hebben aangesproken.
Deze immigranten gaan nog in geen honderd jaar integreren in NL en zijn ook nergens inzetbaar. De kosten van een en ander worden bij de burgers neergelegd …. terwijl zij van te voren wisten dat dit een ramp zou worden.

Deze regering heeft op geen enkele manier willen luisteren naar de burgers. maar wel mogen de burgers opdraaien voor de gevolgen van deze imigratie en alle kosten ….
Het is tijd dat deze regering heel snel vertrekt voordat de burgers massaal zo boos worden dat zij de regering mwet geweld weg haalt vanachter hun bureau.

“Holy Sh*t!”: Video’s van Tesla’s volledig zelfrijdende bèta duiken op en zijn echt beangstigend

AstraZeneca zegt dat het COVID-19-vaccin een robuuste immuunrespons geeft bij oudere patiënten, maar er is onzekerheid