in ,

Van dodelijke steekpartijen verdachte Soedanezen worden een last voor de Nederlandse belastingbetaler

justitie 1571980227
WilliamCho / Pixabay

Een 25-jarige migrant zal in januari worden berecht voor het doodsteken van een 18-jarige jonge Nederlander in april vorig jaar in de stad Oss. De vermeende moordenaar is een Soedanese asielzoeker die bij de politie bekend staat als een onruststoker.

Maar zelfs als hij schuldig wordt bevonden, mag de moordenaar niet worden gedeporteerd.

Rik van de Rakt werd dood aangetroffen naast zijn fiets in wat volgens de politie een onnodige aanval leek te zijn. Ooggetuigen zeggen dat de migrant eerder die dag mogelijk ook betrokken was bij een andere aanval. Volgens het Nederlandse dagblad de Telegraaf verkeerde hij in “geestelijke verwarring” toen hij werd gearresteerd op station Oss.

Bij de in Den Bosch bleken de betrokken partijen onlangs tijdens een tweede zogenoemde voorzitting te zijn geïnformeerd door de - en Naturalisatiedienst (IND) over het voornemen om de verdachte uit te zetten.

Maar dat zal sowieso nooit gebeuren, want volgens een deskundigenrapport was de Soedanese migrant op zondagochtend 19 april zo in de war dat de gruweldaad hem niet kan worden verweten.

Hij was helemaal gek, beweren ze. Op een fietspad in Oss stak hij Rik van de Rakt neer met een mes, die toevallig langskwam op weg naar zijn werk.

Er zijn geen vragen meer over de feiten, zei de officier van . Inmiddels is ook vastgesteld dat bloedspatten op Rick's rugzak afkomstig waren van de verdachte.

De centrale vraag is wat er met Abdallah A. gebeurt als hij inderdaad wordt veroordeeld voor het opzettelijk doodsteken van de Nederlander. Volgens deskundigen kan de migrant niet verder zonder behandeling.

Dat maakt het ook onmogelijk om de verdachte uit te zetten, stelt officier van justitie Sandra Kierkels. “De Nederlandse staat heeft een zorgplicht. Gezien de complexe problemen bestaat het risico dat hij niet goed kan worden opgevangen in . ”

Deze overweging zal niet veranderen door het vonnis dat de zal uitspreken tijdens de volgende zitting, benadrukte ze.

Advocaat Tom Deckwitz heeft met succes ….

Lees verder bij de bron: SDB

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6415181851 25cb18ddab tesla screen

“Holy Sh*t!”: Video’s van Tesla’s volledig zelfrijdende bèta duiken op en zijn echt beangstigend

52e8dc414a53ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784a70267dd69748 640 vaccinatie

AstraZeneca zegt dat het COVID-19-vaccin een robuuste immuunrespons geeft bij oudere patiënten, maar er is onzekerheid