in ,

Beelden van bebloed Syrisch jongetje waren ‘nep’, reddingsactie ‘in scène gezet’

nepjongetje

De beelden van Omran Daqneesh, een 5-jarig jongetje dat in Aleppo werd gered na een luchtaanval, zijn vals. Dat heeft de Syrische president Bashar al-Assad gezegd in een interview met een Zwitserse journalist.

Journalist Sandro Brotz van de Zwitserse zender SRF1 toonde de Syrische leider de iconische foto van het kind dat verdwaasd in een ambulance zit. Assad zei dat de beelden van het jongetje gemanipuleerd zijn.

“Geen enkele van deze incidenten was echt,” zei de president. “Het kan gemanipuleerd worden en het is gemanipuleerd. Dit is een valse foto, geen echte. We hebben echte foto's van kinderen die gewond zijn, maar deze is vervalst.”

In scène gezet

De maakten de beelden van Omran Daqneesh, wiens huis in augustus werd gebombardeerd tijdens een luchtaanval. De beelden choqueerden de hele wereld.

Assad zegt bewijs te hebben dat de Witte Helmen de reddingsoperatie in scène hebben gezet. Hij claimt door het Westen in een slachtofferrol te worden geduwd.

Terreurorganisatie

“Ik wil dat je na mijn interview op het dezelfde foto van het kind met zijn zus bekijkt,” zei Assad. “Ze werden allebei gered door wat ze in het Westen de ‘Witte Helmen' noemen. Ze werden twee keer gered tijdens verschillende incidenten, als onderdeel van een publiciteitsstunt.”

De Syrische president noemde de Witte Helmen, die grotendeels worden gefinancierd door Groot-Brittannië en , ook het gezicht van terreurorganisatie Jabhat al-Nusra, sinds kort Jabhat Fateh al-Sham geheten.

In het interview ontkende Assad dat zijn bewind de mensenrechten schendt en dat zijn regering verantwoordelijk is voor duizenden burgerslachtoffers.

Bekijk het interview hieronder terug:

is verwijderd

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CO2 emissions 21015 Knipsel

Ondanks biljoenen aan klimaatbeleid bereikte CO2-uitstoot in 2015 record

hillary turkije eu

WikiLeaks: Hillary Clinton wil Turkije buiten EU om aan TTIP toevoegen