in , , , , ,

Carla Ortiz laat het met beelden zien: We zijn voorgelogen over Syrië, Al-Nusra, Al-Qaida en Witte Helmen

Carla Ortiz Oporto f60cb

Ahmad Noroozi: Waarom zie je ërs als je familie? 

Carla Ortiz: Wanneer je voor de eerste keer in je leven een persoon ziet en die persoon bereid is zijn leven te riskeren om de jouwe te beschermen, is het hoe je kunt ontdekken wat echte liefde betekent. Een gezin is gebouwd in vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde! En ik heb deze liefde ervaren van een landarbeider, een soldaat, een zakenman, een kind en elke moeder waarmee ik een pad kruist!

Na die laatste drie jaar op de grond te hebben doorgebracht en de oorlog op mijn huid met hen te hebben meegemaakt, maakte het hen tot mijn familie. Ik HOU VAN HEN met heel mijn hart.

Ben je van plan nog een documentaire over Syrië te maken, anders dan ‘ De stem van Syrië ‘?

Ja, er zijn veel projecten. Ik zou graag nog veel meer dingen willen maken, waaronder fictiefilms.

Je bent tijdens de oorlog in Aleppo geweest; wat kun je ons vertellen over de desinformatiecampagne tegen de Assad-regering in die tijd?

De desinformatiecampagne is niet alleen tegen een regering, maar tegen de bevolking van een hele natie. Wij, in het westen, hebben Syrië gebombardeerd zonder rekening te houden met de humanitaire ramp die we hebben helpen aanwakkeren. Ons beleid in het Westen heeft met alle middelen gezocht naar een regimeverandering en we hebben uiteindelijk terroristische groeperingen ondersteund die zich nu in onze landen bevinden.

Aleppo brandde niet! Aleppo werd bevrijd uit de handen van Al-Nusra en andere extremistische groeperingen die het beginsel van menselijke waardigheid in elke vorm hebben misbruikt.

Je hebt het nieuws gebroken toen je de realiteit van de situatie in Syrië live liet zien op CNN. Verwachtten ze dat je zou zeggen wat je zei? Wat hebben ze je na het interview verteld?

Ze kenden mijn briefing voordat ze me hadden. CNN heeft altijd mijn carrière en het werk dat ik in het verleden heb gedaan gesteund. Misschien hadden ze niet de hele uitkomst verwacht, omdat het zo spontaan en emotioneel was. Ze waren oprecht verrast door mijn getuigenis. Na het interview nodigden ze me uit voor nog drie shows over het onderwerp. Ik deed de nachtshow in het Spaans. CNN International en The Entertainment Show.

Je bent in Syrië op de grond geweest en specifiek in Oost-Ghouta; wat zijn je ervaringen uit de eerste hand van de witte helmen ? Wat kunt u ons vertellen over hun achtergrond en links?

Ik heb in een van hun trainingscentra in Zamalka en drie van hun hoofdkantoren gezeten: een in Aleppo, een in Saqba en een andere in Zamalka. Ze bevinden zich altijd naast het hoofdkwartier van terroristische groeperingen. Soms delen ze dezelfde garage en op een van de plaatsen was hun rekruterings- en trainingscentrum in de buurt van de leiders van Al-Qaida. Ik heb een wapenfabriek en een chemische wapenfabriek een paar blokken van hun hoofdkantoor of hun woningen gezien.

Ze zijn zeker verbonden met de terroristische groeperingen aan de macht in het gebied. Je kunt aan dit interview de links toevoegen naar de video's die ik met mijn telefoon heb gemaakt via mijn FB- of Twitter-account op al deze vier plaatsen.

De burgers waarmee ik heb gesproken beweren dat ze niet alleen onder hun toezicht werken, maar dat velen ook militanten zijn die wapens dragen en betrokken zijn bij terroristische acties.

Ik heb gesproken met voormalige leden van de organisatie en zij vertelden me dat sommigen van hen willens en wetens lid worden van de organisatie vanwege hun ideologie. Anderen zijn gedwongen om met hen samen te werken met en medicijnen als oorlogswapen. Vooral in Ghouta zal een vader een wapen dragen om zijn gezin of kinderen te voeden.

Er zijn een aantal rapporten die ontkennen wat je zegt over de en zij beweren dat de informatie die je hebt verstrekt ofwel niet kloppende of volledig verzonnen complottheorieën zijn. Die rapporten zijn gepubliceerd om de over witte helmen te controleren. Wat is jouw antwoord op deze claims? 

Ze kunnen elke claim doen die ze willen. Ik vertel alleen wat ik met eigen ogen heb gezien en wat ik heb ontdekt aan de hand van de getuigenissen van vele slachtoffers en bewoners in alle verschillende gebieden waar ze waren. We zijn voorgelogen! We zijn verkeerd geïnformeerd en de kosten van deze grote leugen hebben gestraft en blijft een heel land bestraffen.

Elke bewering van de witte helmen, elke video die ze hebben gefilmd, heeft meer oorlog in Syrië veroorzaakt; nooit een benadering van vrede. Het heeft alleen geleid tot woede, meer sancties tegen Syrië en verdeeldheid. Syrië is dat niet! Syriërs willen beginnen met de van hun land! Ze willen HET EINDE VAN DE OORLOG! met alle extremisme uit hun seculiere natie.

De troepen van Hezbollah en waren de eersten die de Syrische regering hielden om de terroristen op de grond te bevechten. Hoe denken Syriërs over Hezbollah en Iran ?

Het Syrische volk, vooral op het platteland, is dankbaar voor de hulp van iedereen die terroristen bestrijdt. Dit is geen conventionele oorlog. Het is een van de dodelijkste tactieken die de mensheid ooit heeft gebruikt, ver van elke definitie van de mensheid. Dit is de reden waarom Syriërs elke bondgenoot respecteren die “dat” zou bestrijden.

Ze vertelden me veel verhalen tijdens mijn reizen erover. Ik hoorde veel van christenen: veel christelijke dorpen werden gered en bevrijd door hen.

Met de terroristen op verschillende fronten verslagen, je dat we het hele land herenigd kunnen zien?

Je kunt dit al zien.

Als je naar Syrië zou gaan, zou je zien hoe honderden dagelijks terugkeren uit de verschillende grenzen. Honderdduizenden zijn al teruggegaan naar een huis zonder ramen of deuren, omdat geen mens een vluchteling wil zijn. Dit is de reden waarom ze nog steeds teruggaan om hun huizen en hun leven opnieuw op te bouwen.

Veel Syriërs hebben de wereld een grote les van veerkracht en grootheid gegeven. Ze hebben hun politieke of religieuze verschillen overwonnen en hebben in veel opzichten verzoening gevonden. Als we hen met rust zouden laten en onze giftige interventies zouden stoppen, zou de oorlog al lang geleden zijn gestopt.

We blijven vergeten dat Syrië en de Syriërs ons zijn voorgegaan met 3000 jaar bestaan. Ze hebben meer invasies, oorlogen en vernietiging overwonnen dan we ooit kunnen bedenken. En ze staan ​​nog steeds met waardigheid en liefde.

Waarom heb je besloten om zo betrokken te raken bij dit probleem?

Je ziet dat ik geen journalist ben, en ik was niet op zoek naar een verhaal. Ik was bezig met een documentaire over vrouwen in Syrië die de oorlog vanuit hun thuisfront vochten. Ik heb een mooi leven buiten Syrië en een solide carrière. Maar vandaag weet ik een waarheid en het is mijn plicht om het juiste te doen, wat er ook gebeurt.

* (Carla Ortiz in Zamalka, Syrië) Afbeelding: de Facebookpagina van Carla Ortiz

Lees verder bij de bron: American Herald Tribune

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
refugees 1547931912

Aantal migranten Frankrijk en Spanje fors hoger, Italië juist veel lager; Nederland blijft top immigratieland

rail 1547933660

Beter om “De Russen” bevriend te houden: In 1 jaar tijd 73% meer vrachttreinen van China naar Europa