in , , ,

Belastingdienst blijft ongestoord de privacy van ondernemers schenden

belastingdienst scr1

De van ondernemers wordt voorlopig nog geschonden door de . De fiscus geeft aan ondernemers met een eenmanszaak een -nummer af waarin hun persoonlijke BSN-nummer in verwerkt is.

En dat btw-nummer moeten ondernemers openbaar maken, waardoor ze kwetsbaar zijn voor identiteitsfraude.

Privacywaakhond (AP) stelde daarom eerder al dat de Belastingdienst de privacywet overtreedt: „Als het BSN in kwaadwillende handen valt, kan het mogelijk leiden tot identiteitsfraude. Een kwaadwillende kan met de persoonsgegevens van een ander bijvoorbeeld een auto en daarmee schade veroorzaken.”

En ondernemers met een eenmanszaak moeten vaak al zo veel persoonlijke informatie, zoals hun adres, openbaren via bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel.

AP had Financiën tot 1 januari 2019 gegeven om het probleem op te lossen: oude btw-nummers vervangen en bij nieuwe aanvragen een ander systeem gebruiken. Maar dat gaat Snel niet halen, zei hij tot het chagrijn van coalitiepartijen en het .

Een woordvoerder van AP laat weten dat de deadline nog steeds staat.

Of de privacywaakhond nu ook gaat handhaven en bijvoorbeeld een boete gaat opleggen, is nog onduidelijk.

Alles bij de bron; Telegraaf

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
destroyed 1544106798

Lijst met namen die de geschiedenis in gaan: de mensen die ons land hebben weggeven waar wij en onze voorouders voor gezwoegd en geknokt hebben

is de gele hesjes revolutie geka

Radicale islamieten misbruiken de demonstraties, moslimbroeders in gele hesjes: “Arabische Lente” nu ook in Frankrijk?