in , , ,

Onrust in Tweede Kamer: kunnen we migratiepact met gerust hart tekenen?

ec37b10d2ff61c3e81584d04ee44408be272e6d519b3164795f7 640 united nations

In politiek Den Haag is onrust ontstaan over het -Migratiepact, waarin landen wereldwijd beloven dat ze migratie onderling beter gaan regelen. Staatssecretaris Mark Harbers (VVD, asiel en migratie) zou het pact in december in Marokko moeten tekenen, maar een aantal fracties wil dat hij daarvan afziet.

Harbers benadrukt dat het migratiepact voor Nederland vooral positief is, maar de , Forum voor Democratie (FvD) en de zijn daar nog niet zo zeker van. Zij zijn bang dat het pact een soort aanmoediging voor mensen is om bijvoorbeeld naar Nederland te komen. ,,Van migratie wordt in het pact impliciet een soort recht gemaakt”, vindt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop.

,,Aan de andere kant wordt landen waaruit mensen vertrekken niet verplicht om mensen die hier geen recht hebben op asiel terug te nemen. Dat maakt het VN-pact in mijn ogen onevenwichtig.”

Thierry Baudet (FvD) riep de deze week op om in debat te gaan over het pact, maar vond enkel de PVV en de SGP aan zijn zijde. ,,Een gemiste kans”, aldus Bisschop.

In het VN-pact staan 23 doelstellingen, zo beloven de landen die het ondertekenen zich in te spannen om mensensmokkel tegen te gaan, migratieprocedures zo helder mogelijk te maken en te voorzien van basisvoorzieningen als eten en onderdak.

Staatssecretaris Harbers deelt de zorgen van de kritische Kamerfracties ‘in de basis niet'. ,,Omdat het een visie is hoe het de komende decennia zou moeten gaan, zonder dat het lidstaten verplicht.

Daar is Baudet niet zo zeker van. Hij trok deze week een parallel met het vonnis in de rechtszaak die klimaatactiegroep Urgenda aan had gespannen. De oordeelde vorige week dat de overheid méér moet doen om de CO2-uitstoot terug te dringen, onder meer verwijzend naar de VN-klimaatafspraken die in 2015 in Parijs werden gemaakt.

Zou Nederland met dit migratiepact niet hetzelfde kunnen gebeuren, vroeg Baudet zich af.

Lees ook eens verder bij de bron: AD.nl

Migratie wordt hier neergezet als een mensenrecht, waarbij het land van aankomst de faciliteiten moet verlenen. Terwijl elk land, elke natie in onze ogen de verantwoordelijkheid heeft om de eigen grenzen te beschermen.

Veel migranten doen een beroep op het vluchtelingenverdrag, ook als het geen vluchtelingen zijn. We zien mensen vertrekken uit landen die als veilig te boek staan, met een economische motivatie.

Het vluchtelingenverdrag is daar niet voor. Dat is bedoeld voor mensen die hun land ontvluchten omdat ze hun leven niet zeker zijn.

Ik denk dat in ons land het probleem zwaar wordt onderschat.

Ik heb er al meer over gepubliceerd, leesvoer hier:

Verklaring van Marrakesh: EU wil legale immigratie van Afrikanen

Kabinet Rutte 3 tekent voor meer migratie via Marokko naar EU/NL

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ea32b50e2efd003ecd0b470de7444e90fe76e7d610b8194897f1c1 640 smog

Bizar: Nederlandse lucht nog slechter dan aangenomen

syrie 1540031262

De oorlog in Syrië is een westers complot dat draait om de grondstoffen