in

VVD wil boete voor anti-vaxxers en Nederlandse patiënten kregen kankermedicijnen, antibiotica en cholesterolverlagers uit afgekeurde Chinese fabriek

vaccin 1541956457
qimono / Pixabay

Deze combinatie is toch te eng om nog een nachtmerrie te heten, eerst regelen ze dat je lichaam gerausd wordt als je de pijp uit gaat om nu toch een soort van vaccinatie te gaan verplichten. Maar heeft u er nog vertrouwen in na alle schandalen? Zelfs de veiligheid van de medicijnen maakt ze niets uit, want ik kwoot:

“Willen we het product met een mogelijk defect versus willen we het product helemaal niet.”

Het kabinet wil kijken of ouders hun verzet tegen inenten opgeven als ze anders kinderbijslag en andere toeslagen kwijtraken. Een flink deel van de Tweede Kamer wil die maatregel, en nog een reeks andere, alvast onderzocht hebben om gauw te kunnen ingrijpen als het aantal niet ingeënte kinderen verder stijgt.

De deed inspiratie op in , dat vaccinweigeraars al kort op dat de overheid verstrekt om de kosten voor het grootbrengen van kinderen te verlichten. Kamerlid Hayke Veldman wil weten of die aanpak werkt en wenselijk is. Hij is ook benieuwd naar de voors en tegens van de plicht die daar geldt voor de om niet ingeënte kinderen te weigeren.

Nederlandse patiënten hebben in 2016 geneesmiddelen voor chemotherapie gekregen waarvan de werkzame grondstof in een Chinese fabriek werd geproduceerd die door Europese inspectiediensten is afgekeurd. Dat blijkt uit onderzoek van ZEMBLA. In de fabriek was sprake van ernstig risico op vervuiling van producten. Twintig grondstoffen die toen in Nederlandse medicijnen zaten kwamen uit deze fabriek.

Bekijk de eerste beelden uit ‘Medicijnmacht China'

Inspectie: ‘We hebben het over een handjevol keren per jaar'

Volgens R. Jansen, manager farmaceutische bedrijven bij de IGJ, komt het een paar keer per jaar voor dat de inspectie moet kiezen uit twee kwaden: “Willen we het product met een mogelijk defect versus willen we het product helemaal niet.”

De afgekeurde Chinese grondstofleverancier is Zhejiang Hisun Pharmaceutical. Zij leverden voor de chemotherapeutica de grondstoffen methotrexaat en mitomycine. De middelen worden onder meer gebruikt voor de behandeling van blaaskanker, borstkanker en in het hoofd-hals gebied. De inspectie wil niet zeggen welke merken het betreft en wie de fabrikanten zijn die de grondstoffen uit de afgekeurde fabriek op de Nederlandse markt hebben gebracht.

Geen onafhankelijke test, kankerpatiënt niet geïnformeerd

In 2016 constateerden de Europese inspectiediensten bij een controle van de Chinese Zhejiang Hisun Pharmaceutical ernstige misstanden.

Daarnaast liegt het Chinese bedrijf, sommige grondstoffen blijken helemaal niet in deze fabriek gemaakt te zijn maar op een onbekende locatie. In totaal gaat het om 57 overtredingen van de Europese regels die de kwaliteit en veiligheid van de geneesmiddelproductie waarborgen.

Hisun produceerde op dat moment 20 werkzame stoffen die onder meer in verschillende chemotherapiemedicijnen, antibiotica en cholesterolverlagers op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn.

Lees verder bij de bron: zembla.bnnvara.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
in article bf euro breakdown

Open grenzen beleid: 95% zakkenrollers Brussels openbaar vervoer is buitenlander

kanker hersen lokker Pied Piper

Doorbraak in kankerbehandeling: ‘Pied Piper’ lokt tumoren uit de hersenen