in

BLIJF vooral BANG! Viroloog waarschuwt: ‘Die tweede coronavirus-golf komt er’

Marion Koopman is één van de meest gezaghebbende virologen van ons land. Ze is hoogleraar én lid van het Outbreak Management Team (OMT), het team dat samen met het het coronabeleid vaststelt.

Of, eigenlijk: het team dat het kabinet adviseert. Maar je weet: doet in verreweg de meeste gevallen wat hem verteld wordt, alleen al omdat hij zich dan achter ‘ja maar hullie zeiden het!’ kan verstoppen als het misgaat.

Deze vrouw — op wie niemand ooit gestemd heeft — denkt blijkbaar dat zij en haar collega’s als een soort van moderne, medische autocraten ons de kan voorschrijven.

De belangrijkste ‘wet’? We moeten precies doen wat zij en haar matties zeggen.

“De voorwaarde dat versoepeling niet doorgaat als mensen zich niet aan de gedragsadviezen houden, is ontzettend belangrijk,” aldus deze dame.

Want, waarschuwt ze, “Ik verwacht dat we in elk geval een nieuwe golf gaan krijgen. Hoe groot die is, hebben we voor een deel met ons eigen gedrag zelf in de hand.”

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tweede vulkaan van 150 miljoen jaar ontdekt in Nederlandse wateren

Het leven is nu echt veel stressvoller dan in de jaren negentig