in , ,

Steeds meer Nederlandse bedrijven zien personeel als een verzameling data soms tot in het DNA

resource 1541103121
geralt / Pixabay

PostNL, Zeeman, Shell, Achmea, , de Belastingdienst – bedrijven en diensten gaan er in toenemende mate toe over om karakter, kwaliteiten en prestaties van hun werknemers digitaal te meten. Soms tot in het . Wat betekent dit voor onze privacy?…

…Uit onderzoek van consultant PwC blijkt dat veertig procent van de internationale bedrijven gebruikt op de personeelsafdeling. Amerikaanse bedrijven lopen voorop: onderzoek van de American Management Association wijst uit dat 43 procent van de Amerikaanse bedrijven de e-mails van hun medewerkers uitleest.

Europese bedrijven lopen nog wat achter, maar in hebben organisaties als ABN Amro, APG, Rabobank, Shell, Achmea, KLM, ASML, de , defensie en de Belastingdienst inmiddels allemaal eigen afdelingen voor ‘Human Resource-analyse': HR-analytics.

Op een frisse septembermiddag loopt de postbode haar ronde. Ze kent deze wijk op haar duimpje: welke huisnummers woonboten zijn, waar de brievenbus zit (soms ter hoogte van een kattenluikje).

Toch kijkt Ellens baas over haar schouder mee, via de ‘Mijn Werk'-app van PostNL. De app vertelt Ellen op de minuut nauwkeurig hoe lang ze over deze wijk mag doen en stippelt de snelste looproute uit. ‘Je bent verplicht om precies die route te lopen. Maar daar klopt vaak niks van', weet Ellen.

‘Het gekste voorbeeld is dat de app je door een smal steegje stuurt waar je met je posttassen helemaal niet doorheen kan!'

De app houdt ook geen rekening met overgebleven post van de vorige dag: hoeveel post je ook hebt, of het sneeuwt, stormt of de zon schijnt, van de app krijg je altijd evenveel tijd voor je wijk.

Lees alles bij de bron; deGroene [scan]

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1360

De zaak Freiburg; Het ware gezicht van Merkel Duitsland

asielzoekers 1541104289

Iedereen is overlast asielzoekers AZC Ter Apel helemaal zat, buschauffeurs dreigen nu met boycot