in , , ,

Omvolking van Nederland? Recordaantal immigranten én emigranten

geralt / Pixabay

Vorig jaar kwamen 235.000 immigranten naar Nederland om hier te wonen. Tegelijkertijd vertrokken er 154.000 emigranten. Sinds het begin van de officiële migratiestatistieken in 1865 waren beide stromen nog nooit zo groot.

De hoge komt doordat er steeds meer mensen uit andere EU-lidstaten naar Nederland komen.
Ook de immigratie van asielzoekers en nareizigers is hoog.

Dit blijkt uit de definitieve migratiecijfers over 2017 van het CBS.

Helft komt uit EU-land

De instroom van immigranten bestond vorig jaar voor bijna de helft uit personen uit andere EU-lidstaten.

Sinds de uitbreiding van de Europese Unie in 2004 met tien Midden- en Oost-Europese landen is de immigratie vanuit de EU sterk toegenomen. De meesten komen voor werk of studie.

Asielzoekers

Het aantal immigranten uit niet-westerse landen steeg ook fors. Het ging in hoofdzaak om asielzoekers en nareizigers die zich hier vestigden, maar ook de arbeids-, studie- en gezinsmigratie uit niet-westerse landen nam toe.

Niet alle asielzoekers worden immigranten, zegt het CBS. Van immigratie is pas sprake als een asielzoeker in een gemeente staat ingeschreven en dat mag als er een verblijfsvergunning is verstrekt. Op basis van dat gegeven komt het CBS tot 7000 asielmigranten in 2011 tot 37.000 in 2016.

 

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

En met deze cijfers zullen we het moeten doen in ons kikkerlandje…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Weg uit NL
2 jaren geleden

Niet zo lang geleden heb ik de de stamboom van mijn familie nagetrokken. Tot rond 1200 kon ik de familie van mijn ouders en grootouders aan vaders en moeders kant terugvinden en alles bleef binnen een en hetzelfde vissersdorp …
Op dit moment woont nog een van mijn 3 broers en 1 zus in het oorspronkelijke vissersdorp en de rest woont elders in NL en een woont in de VS. Als ik af en toe nog terug ben in mijn geboorteplaats om mijn ouders te bezoeken vlucht ik snel weg …. Alles is volgebouwd en overal staan flitskasten en is betaald razziaparkeren ingevoerd … Mensen uit andere culturen bevolken de straten. Van het oorspronkelijke vissersdorp is niets over. Daar waar in het verleden je iedereen nog kende en iedereen groette op straat is er nu een grote anonimiteit. Iedereen loopt met een mobieltje en de onderlinge contacten die vroeger zo gangbaar waren zijn volledig verdwenen … Mannen en vrouwen werken en kinderen zijn vakken aan het vullen en iedereen heeft het druk … met niets. Want alle industriële produktie is verdwenen naar China … In NL is het alleen dozen schuiven, spread sheets invullen en belasting betalen. Net zoals zovelen in NL wil ik weg en kijk regelmatig naar huizen in het buitenland …. In streken waar het minder druk is en waar nog een beetje levensruimte is. Waar je niet € 400 voor een vierkante meter grond betaalt. Waar je je eigen groenten kunt verbouwen omdat groenten in de supermarkt meer water dan groenten zijn. Plekken waar je nog mens kunt zijn en waar niet de klok bepaalt wat je doet. Hoe is het ooit zover kunnen komen? Wie heeft dit bedacht? Is dit wat wij wilden? Maar vooral: wie zitten hier achter? En waarom laten wij dat gebeuren?

Pakje sigaretten gaat meer dan een tientje kosten en rookruimte verdwijnt

Breaking nieuws: Grote miljardenfraude met dividendbelasting, de grootste diefstal ooit!