Omvolking van Nederland? Recordaantal immigranten én emigranten

geralt / Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

Reageer mee...

Eén reactie op “Omvolking van Nederland? Recordaantal immigranten én emigranten”

  1. Weg uit NL schreef:

    Niet zo lang geleden heb ik de de stamboom van mijn familie nagetrokken. Tot rond 1200 kon ik de familie van mijn ouders en grootouders aan vaders en moeders kant terugvinden en alles bleef binnen een en hetzelfde vissersdorp …
    Op dit moment woont nog een van mijn 3 broers en 1 zus in het oorspronkelijke vissersdorp en de rest woont elders in NL en een woont in de VS. Als ik af en toe nog terug ben in mijn geboorteplaats om mijn ouders te bezoeken vlucht ik snel weg …. Alles is volgebouwd en overal staan flitskasten en is betaald razziaparkeren ingevoerd … Mensen uit andere culturen bevolken de straten. Van het oorspronkelijke vissersdorp is niets over. Daar waar in het verleden je iedereen nog kende en iedereen groette op straat is er nu een grote anonimiteit. Iedereen loopt met een mobieltje en de onderlinge contacten die vroeger zo gangbaar waren zijn volledig verdwenen … Mannen en vrouwen werken en kinderen zijn vakken aan het vullen en iedereen heeft het druk … met niets. Want alle industriële produktie is verdwenen naar China … In NL is het alleen dozen schuiven, spread sheets invullen en belasting betalen. Net zoals zovelen in NL wil ik weg en kijk regelmatig naar huizen in het buitenland …. In streken waar het minder druk is en waar nog een beetje levensruimte is. Waar je niet € 400 voor een vierkante meter grond betaalt. Waar je je eigen groenten kunt verbouwen omdat groenten in de supermarkt meer water dan groenten zijn. Plekken waar je nog mens kunt zijn en waar niet de klok bepaalt wat je doet. Hoe is het ooit zover kunnen komen? Wie heeft dit bedacht? Is dit wat wij wilden? Maar vooral: wie zitten hier achter? En waarom laten wij dat gebeuren?

Discuseer je mee?

Close
%d bloggers liken dit: