in , , , ,

Burgerinitiatief TTIP ten onrechte geweigerd

Het Europese burgerinitiatief ‘Stop TTIP’ is in 2014 ten onrechte afgewezen door de Europese Commissie. Dat oordeelde het Gerecht van de Europese Unie woensdag.

De commissie zei niet bevoegd te zijn om het burgerinitiatief te registreren. De rechters vinden dat besluit in strijd met democratische principes en hebben het nietig verklaard. ,,Het zwengelt op rechtmatige wijze en tijdig een democratisch debat aan. ” De commissie kan nog in beroep gaan.

De initiatiefnemers wilden bereiken dat de EU-lidstaten het onderhandelingsmandaat over het vrijhandelsverdrag tussen de EU en de zouden wegnemen bij de Europese Commissie. Bovendien zou de EU af moeten zien van TTIP en het -verdrag met Canada.

In 23 lidstaten werden zo’n 3,3 miljoen handtekeningen opgehaald, waarvan 110.000 in Nederland. Daarmee kan de Europese Commissie worden verzocht een wetsvoorstel te maken. Die is overigens niet verplicht dat te doen.,,

Vandaag is een goede dag voor de ”, reageert Michael Efler van het burgercomité. De schade vanwege de ,,willekeurige en politiek” verwerping is volgens hem onmeetbaar.

Hij wil dat er voortaan veel sneller een rechterlijk oordeel ligt. ,,De 3,3 miljoen EU-burgers verdienen op zijn minst een hoorzitting in het Europees Parlement.”

Inmiddels ligt TTIP in de ijskast. CETA is deels van kracht, maar moet voor volledige inwerkingtreding nog door de nationale parlementen.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ben Wakker
3 jaren geleden

Het wordt steeds duidelijker wat de EU is. Een organisatie voor en door de elite. Banken en multinationals. Zij maken op alle terrein de dienst uit en buiten de burgers uit met alles wat maar te bedenken valt. Dit is niets minder dan fascisme. En de regeringen van landen die voor de EU zijn zijn dus ook niets minder dan fascisten. Het is de hoogste tijd dat burgers wakker worden en zien hoe zij worden bestolen (banken), bedrogen (media), in de gaten gehouden (NSA, Google), klein gehouden (overheden), dom gehouden (onderwijs, media), vermoord (pharma industrie, chemtrails, fluor, vaccinaties), voorgelogen (media) enz. En straks worden burgers vermoord door wapens die de burgers zelf hebben betaald. De overheid staat niet aan de kant van de burger …. en zal de burger ook zeker niet beschermen als dat nodig is. Als U wilt dat dit proces stopt moet U zelf in actie komen. En dat begint bij kritisch alles te lezen wat er in aan de hand is. In de wereld. In de EU. Maar ook in NL. Dat land waar onze ouders zo trots op waren.

Hoera! Gefeliciteerd het is Europadag! We vieren vandaag het Coudenhove-Kalergi Plan

Schulden worden nu al via ECB op ons afgewenteld maar Macron wil eurozone regering en nog meer Franse schulden afschuiven