in , , , ,

Burgerinitiatief TTIP ten onrechte geweigerd

Het Europese burgerinitiatief ‘Stop TTIP’ is in 2014 ten onrechte afgewezen door de Europese Commissie. Dat oordeelde het Gerecht van de woensdag.

De commissie zei niet bevoegd te zijn om het burgerinitiatief te registreren. De rechters vinden dat besluit in strijd met democratische principes en hebben het nietig verklaard. ,,Het zwengelt op rechtmatige wijze en tijdig een democratisch debat aan. ” De commissie kan nog in beroep gaan.

De initiatiefnemers wilden bereiken dat de EU-lidstaten het onderhandelingsmandaat over het vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS zouden wegnemen bij de Europese Commissie. Bovendien zou de EU af moeten zien van TTIP en het CETA-verdrag met Canada.

In 23 lidstaten werden zo’n 3,3 miljoen handtekeningen opgehaald, waarvan 110.000 in . Daarmee kan de Europese Commissie worden verzocht een wetsvoorstel te maken. Die is overigens niet verplicht dat te doen.,,

Vandaag is een goede dag voor de ”, reageert Michael Efler van het burgercomité. De schade vanwege de ,,willekeurige en ” verwerping is volgens hem onmeetbaar.

Hij wil dat er voortaan veel sneller een rechterlijk oordeel ligt. ,,De 3,3 miljoen EU-burgers verdienen op zijn minst een hoorzitting in het Europees Parlement.”

Inmiddels ligt TTIP in de ijskast. CETA is deels van kracht, maar moet voor volledige inwerkingtreding nog door de nationale parlementen.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoera! Gefeliciteerd het is Europadag! We vieren vandaag het Coudenhove-Kalergi Plan

Schulden worden nu al via ECB op ons afgewenteld maar Macron wil eurozone regering en nog meer Franse schulden afschuiven