in ,

De aarde beweegt zich naar dezelfde meteoorzwerm die Tunguska-explosie van 1908 veroorzaakte

meteor 1560835011
hucky / Pixabay

In de komende weken zal onze planeet een nauwe ontmoeting hebben met de Taurid meteoorzwerm. Het zal het dichtst bij zijn nadat we sinds 1975 in het centrum van de meteorenzwerm zijn geweest, en we zullen dit niet eerder tegen 2032 meemaken.

En hopelijk is er geen gevaar voor de Aarde tijdens deze passage, maar sommige wetenschappers zijn er absoluut van overtuigd dat de Tunguska-explosie van 1908, die 80 miljoen bomen in Rusland afvlakte, werd veroorzaakt door een voorwerp uit de Taurid-meteoorzwerm.

Zoals je hieronder zult zien, zal de laatste week van juni het punt markeren waarop we het dichtst bij het centrum van de meteoorzwerm staan, dus dat is het moment waarop het risico het grootst is. Volgens CBS News “zal onze planeet tegen het einde van deze maand” binnen 30.000.000 km van het centrum van de Taurid-zwerm benaderen …

Deze zomer benadert de aarde binnen 30.000.000 km van het centrum van de Taurid-zwerm, zegt de studie. Dat zou de meest nabije ontmoeting van de aarde met de zwerm sinds 1975 zijn en de beste kijkkans die we zullen hebben tot het begin van de jaren 2030.

30 miljoen kilometer klinkt misschien als een grote afstand, maar in astronomische termen is dat helemaal niet zo ver weg, en het is belangrijk om te onthouden dat afstand wordt gemeten vanaf het exacte centrum van de meteoorzwerm.

En er zijn enkele wetenschappers die ervan overtuigd zijn dat gigantische gesteenten van deze meteoorzwerm verantwoordelijk zijn geweest voor meerdere ‘één-na-duizend-jaar-lange catastrofale gebeurtenissen op aarde’ in het verleden.   Het volgende komt van  Forbes …

De overblijfselen van een komeet. Terwijl de aarde om de zon draait, gaat haar baanpad vaak door stof en puin achtergelaten door kometen, met materie die niet groter is dan een zandkorrel die de atmosfeer van de aarde binnendringt en opbrandt als “vallende sterren”. Meestal zijn ze onschadelijk, maar de Taurid-zwerm is een uitzonderlijk grote wolk van puin, waarschijnlijk van Comet 2P / Encke, waarvan wetenschappers denken dat ze verantwoordelijk zijn voor sommige rampzalige gebeurtenissen op aarde die eens per 1000 jaar duren. De Taurid-complex-gigantische kometenhypothese stelt voor dat een gigantische komeet gefragmenteerd in het binnenste zonnestelsel, stof produceert en kleine Near-Earth Objects (NEOs), waaronder 2P / Encke en andere asteroïden, nog steeds tegenwoordig zijn. Onder het observationele bewijs is toegenomen “vuurbal” vallende steractiviteit wanneer de Aarde dicht bij de “Taurid Swarm” komt, en verhoogde impact op de Maan.

In het bijzonder wordt nu algemeen aangenomen dat het enorme object dat op 30 juni 1908 over Rusland explodeerde, afkomstig was van de meteoorzwerm van Taurid.

Als je niet bekend bent met het Tunguska-evenement, kun je hier uitstekende informatie vinden  op Wikipedia …

Vroege schattingen van de energie van de  burst-burst  variëren van 10-15  megaton TNT  (42-63  petajoule ) tot 30 megaton TNT (130 PJ), [7],  afhankelijk van de exacte burst-hoogte die wordt geschat wanneer de schaalwetten van de  effecten van kernwapens  worden gebruikt. [7] [8]  Moderne berekeningen van supercomputers die het effect van het momentum van het object bevatten,   vinden echter dat meer energie naar beneden gericht was dan het geval zou zijn bij een nucleaire explosie en schatten dat de airburst een energiebereik van 3 tot 5 had megaton van TNT (13 tot 21 PJ). [8]

De schatting van 15 megaton ( Mt ) vertegenwoordigt een energie die ongeveer 1000 keer groter is dan die van  de atoombom  die op Hiroshima in Japan is gevallen – ongeveer gelijk aan die van de Castle Bravo  (15,2 m) grondgebaseerde thermonucleaire detonatie in de Verenigde Staten  op 1 maart 1954, en ongeveer een derde van die van de  Sovjet-Unie ‘s  Tsar Bomba  explosie op 30 oktober 1961 (die op 50 Mt, is de grootste nucleaire wapen ooit ontploft). [9]

Naar schatting heeft de Tunguska-explosie zo’n 80 miljoen bomen op een oppervlakte van 2150 km2 (830 sq mi) geslagen en zou de schokgolf van de ontploffing 5,0 op de schaal van Richter hebben gemeten  .

tunguska event wide

Het is interessant om op te merken dat het Tunguska-explosie plaatsvond tijdens de laatste week van juni in 1908, en op dit moment vertellen onderzoekers ons dat de laatste week van juni van dit jaar  “de volgende gelegenheid zal zijn met een grote kans op Tunguska-achtige botsingen of bijna-missen “ …

Onderzoekers van de universiteiten van New Mexico en West-Ontario waarschuwen dat we een soortgelijke catastrofale gebeurtenis zouden kunnen hebben.

“Als het Tunguska-object lid was van een Beta Taurid-stroom, dan zal de laatste week van juni 2019 de volgende keer zijn met een grote kans op Tunguska-achtige botsingen of bijna-ongevallen”, schreven de onderzoekers in een recente paper.

Natuurlijk zegt niemand dat er iets zal gebeuren in die tijd.

Het is gewoon een tijd waarin er een verhoogd risico is, en we hopen allemaal dat er absoluut niets gebeurt.

We moeten deze dreiging echter ook niet helemaal afdoen. Een paar jaar geleden ontdekten wetenschappers een “nieuwe tak” van de meteoorzwerm die  “asteroïden tot 1000 voet breed” bevat …

Wetenschappers hebben een nieuwe tak van de meteoorstroom van de Tauriden ontdekt die een groot risico voor de aarde zou kunnen vormen, met asteroïden tot een hoogte van 1000 voet die om de paar jaar langs ons vliegen.

Als een asteroïde van 1000 voet onze planeet morgen raakt, zouden we het hebben over het soort beschavingsveranderende gebeurtenis waar ik al heel lang over waarschuw  .

Maar nogmaals, het is waarschijnlijk niet waarschijnlijk dat er de komende weken iets zal gebeuren.

In feite vertellen wetenschappers ons dat het veel waarschijnlijker is dat er in 2032 enige impact zal zijn  …

In november 2032 passeert de Aarde de Taurid Swarm, een wolk van puin van Comet 2P / Encke die schitterende vuurballen maakt wanneer de grindachtige deeltjes af en toe de atmosfeer van de aarde raken. Eerdere ontmoetingen met de zwerm in 2005 en 2015 veroorzaakten buien van heldere meteoren waargenomen over de hele wereld; in 1975 contacteerde de zwerm de maan, waardoor Apollo seismische sensoren raakten met bewijs van voorwerpen die op het maanoppervlak raakten. Als voorspellers het bij het juiste eind hebben, zijn we 13 jaar bezig met soortgelijke activiteiten.

Uiteindelijk weten we gewoon niet wanneer de volgende catastrofale meteorenimpact zal plaatsvinden, maar wetenschappers verzekeren ons dat ze zullen blijven gebeuren.

Reusachtige rotsen gaan voortdurend rondzwerven op onze planeet, en veel van de tijd zien we ze zelfs niet totdat ze ons al zijn gepasseerd.

Dus we kunnen een waarschuwing krijgen voordat een beschaving-dodende rots ons ooit slaat, maar ja, misschien niet.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
oplichter 1560834615

Staatssecretaris Snel perkte eigenhandig onderzoek naar falen belastingdienst in

Illuminati trump murdered sniper card

Trump ‘denkt dat hij weet’ wie er achter 9/11 zat